Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
Legături:
www.andreeapaul.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Maria-Andreea Paul > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În România aceasta a căpătat recunoaștere legală prin Legea nr.66/2006 pentru consacrarea zilei de 8 aprilie ca "Sărbătoarea etniei romilor din România", pe care am inițiat-o personal, în calitate de unic reprezentant al etniei romilor în Parlament, în anul 2006, când a și fost adoptată de Camera Deputaților, cu o largă majoritate, legea intrând în vigoare la data de 22 martie 2006.
Este momentul acum să ne bucurăm de toate realizările obținute în domeniul recunoașterii drepturilor noastre, după 25 de activitate militantă depusă de toate ONG-urile rome și, în special, de crearea unei adevărate elite a tinerilor romi - care constituie premisa viitoarelor împliniri pentru toată etnia noastră! Ne dorim materializarea, cât mai curând, a tuturor idealurilor noastre, pentru îmbunătățirea standardului de viață al comunităților de romi.
Manifestările prilejuite de această zi trebuie, totodată, să atragă din nou atenția întregii societăți românești asupra problemelor romilor rămase încă nerezolvate: sărăcia endemică a multor comunități, lipsa de locuințe și discriminarea mai mult sau mai puțin directă, practicată uneori chiar de autoritățile statului.
Cu acest prilej festiv pentru toți romii de pe mapamond, doresc să le mulțumesc tuturor colegilor din societatea civilă romă pentru activitatea depusă până acum !
Nutresc speranța că toate forțele de pe eșichierul politic, ca și principalele instituții ale statului, vor contribui, în mod real, la soluționarea problemelor cu care încă ne confruntăm noi, romii, după 25 de ani de democrație.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 13 iulie 2024, 15:48
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro