Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
Legături:
www.andreeapaul.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Maria-Andreea Paul > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale

Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, în colaborare cu Agenția Națională pentru Romi, Forumul European al Romilor și Nomazilor și Partida Romilor Pro Europa, vă invită să participați în data de 8 aprilie la simpozionul intitulat ”8 aprilie – Ziua internațională a romilor”.

Evenimentul se va desfășura între orele 16.30 – 19.30 la Palatul Parlamentului, sala “Nicolae Bălcescu”, nivel P.
Ziua Internațională a Romilor a fost adoptată în cadrul primului Congres Internațional al Romilor desfășurat la Londra în anul 1971. Tot atunci s-au adoptat, Imnul internațional al romilor, "Gelem, gelem" și drapelul internațional al romilor.
În România, ziua de 8 aprilie este recunoscută prin Legea nr.66/2006, ca "Sărbătoarea etniei romilor din România". Legea a fost adoptată de Parlamentul României la inițiativa deputatului romilor, domnul Nicolae Păun.
Această importantă zi, pentru romii de pretutindeni, reprezintă pe de o parte, un prilej de a celebra cultura, istoria și contribuția romilor în societate, iar pe de altă parte, un cadru favorabil pentru a semnala problemele majore cu care se confruntă romii din toată Europa.
La simpozionul din data de 8 aprilie 2015 dedicat Zilei internaționale a romilor, vor participa reprezentanți ai Instituției Președintelui României, reprezentanți ai Guvernului României, personalități politice naționale, delegați ai Forumului European al Romilor și Nomazilor, organism consultativ al Consiliului Europei, reprezentanți oficiali ai misiunilor diplomatice și ai ambasadelor în România, personalități din mediul academic și din societatea civilă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 14 iulie 2024, 11:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro