Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
https://www.facebook.com/IonutStroe.ro
www.ionutstroe.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ionuț-Marian Stroe > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Ionuț-Marian STROE
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la secretariatul Delegației Parlamentului României la APCE

Marți, 25 iunie 2019, în cadrul reuniunii Comisiei de migrație, refugiați și persoane strămutate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care s-a desfășurat la Strasbourg, în marja celei de-a treia părți a Sesiunii APCE, 24-28 iunie 2019, deputatul Ionuț Stroe a prezentat, în calitate de raportor, proiectul de rezoluție privind Migrația forței de muncă din Europa de Est și impactul acesteia asupra proceselor socio-demografice din aceste țări.

În expunerea sa, raportorul român a evidențiat provocările cu care se confruntă țările din cauza migrației forței de muncă, un fenomen complex care necesită luarea de măsuri specifice atât de către țările de origine, cât și de țările europene de destinație. [...]

27 iunie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ionuț-Marian Stroe (Grupul parlamentar al PNL)
România se poate dezvolta devenind la rândul ei țară de destinație pentru forță de muncă migratorie

Modelul polonez poate fi aplicat în România ca soluție pentru criza accentuată de pe piața muncii. Cea mai recentă rezoluție adoptată marți, 25 iunie, de Comisia pentru Migrație, Refugiați și Persoane Strămutate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) sugerează României și altor state modelul polonez pentru a menține ritmul creșterii economice, a diminua impactul lipsei forței de muncă și pentru a păstra legătura cu propriii cetățeni plecați peste hotare în căutarea unui loc de muncă. Raportul APCE privind migrația muncii a fost realizat în coordonarea deputatului PNL Ionuț Stroe, în ultimul an și jumătate.

26 iunie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la secretariatul Delegației Parlamentului României la APCE

Miercuri, 23 ianuarie 2019, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Ionuț Stroe, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, în cadrul dezbaterii comune pe temele „Libertatea presei, premisă a unor alegeri democratice” și „Serviciile publice de presă în contextul dezinformării și propagandei”, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la atacurile constante asupra libertății presei.

23 ianuarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ionuț Stroe (Grupul parlamentar al PNL)
Comisia de la Veneția s-a consultat astăzi cu reprezentanții Puterii și ai Opoziției pe tema Legilor Justiției

Reprezentanții Comisiei de la Veneția sosiți la București s-au întâlnit astăzi la Palatul Parlamentului cu deputații și senatorii care fac parte din delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Misiunea Comisiei a fost solicitată de Comisia de Monitorizare a APCE, la inițiativa parlamentarilor români Alina Gorghiu și Ionuț Stroe.

12 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ionuț Marian Stroe (Grupul parlamentar al PNL)
Recomand Consiliului Europei soluții în privința emigranților est-europeni

Luni, 4 iunie, Comisia pentru Migrație, Refugiați și Persoane Strămutate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat în unanimitate memorandumul introductiv la raportul „Migrația muncii din Estul Europei și impactul său asupra proceselor socio-demografice în țările din zonă”, care urmează să fie elaborat de deputatul PNL Ionuț Stroe.

5 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ionuț Stroe (Grup PNL)
PNL aduce legile justiției în fața Comisiei de la Veneția

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a votat joi, 26 aprilie, în unanimitate, sesizarea Comisiei de la Veneția cu privire la pachetul de legi privind justiția care au fost adoptate recent în România.

26 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul primei părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg (22 – 26 ianuarie 2018), domnul deputat Cezar Preda a fost ales, în unanimitate, în funcția de Președinte al Subcomisiei privind conflictele dintre statele membre ale Consiliului Europei din cadrul Comisiei pentru respectarea obligațiilor și angajamentelor asumate de statele membre (comisia de monitorizare).

29 ianuarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Ionuț Stroe (Grup PNL)
Miercuri, 24 ianuarie 2018, cu ocazia primei părți a Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Ionuț Stroe, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a avut o intervenție în plenul Adunării, în numele grupului PPE/CD, în cadrul dezbaterii de actualitate cu tema „Intervenția militară a Turciei în Siria”.
25 ianuarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ionut Stroe (Grup PNL), membru al Delegației Parlamentului României la APCE

Miercuri, 24 ianuarie 2018, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Ionuț Stroe, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, în cadrul dezbaterii cu tema „Buna guvernanță în fotbal”, a făcut apel pentru democratizarea și modernizarea guvernării în domeniul sportului prin luarea de măsuri de creștere a transparenței și responsabilității de către statele membre.

25 ianuarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ionuț Stroe (Grup PNL)
Modificările avute în vedere pentru Directiva privind lucrătorii detașați discriminează firmele românești și pun în pericol locurile de muncă ale românilor

Deputatul PNL Ionuț Stroe a susținut o declarație de presă în cadrul căreia a atras atenția asupra efectelor negative pe care le va avea modificarea DIRECTIVEI 96/71/CE privind detașarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii.

14 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ionuț Stroe (Grup PNL)
Liberalul Ionuț Stroe – noul Președinte al Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Parlamentarul liberal Ionuț Stroe a fost ales joi, 12 octombrie 2017, în funcția de Președinte al Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă, cu prilejul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei care se desfășoară la Strasbourg. Funcția devenise vacantă după alegerea doamnei Stella Kyriakides ca Președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

12 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Parlamentarul român Ionuț Stroe a fost ales noul Președinte al Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
12 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Luni, 9 octombrie 2017, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Ionuț Stroe, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, în cadrul dezbaterii cu tema „Observarea alegerilor parlamentare din Albania (25 iunie 2017)”, a salutat progresele vizibile înregistrate de Albania în procesul electoral.
10 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Domnul deputat Ionuț Stroe, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a fost desemnat raportor al Comisiei APCE pentru migrație, refugiați și persoane strămutate pe tema Migrația forței de muncă din Europa de Est și impactul acesteia asupra proceselor socio-demografice din aceste țări, în ședința Comisiei din 20 septembrie 2017, de la Paris.

21 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ionuț Stroe (Grup PNL)
Liberalul Ionuț Stroe - raportor APCE pe problema migrației muncii din Europa de Est: În regiune există o scădere demografică de aproape 20 de milioane de persoane. Care sunt implicațiile economice, demografice și sociale?
Parlamentarii liberali Ionuț Stroe și Cezar Preda, membri ai Delegației României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, au fost aleși miercuri ca raportori pentru două dosare deosebit de importante în Comisia pentru Migrație.
21 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ionuț Stroe (Grup PNL)
Copiii trebuie protejați de războaiele adulților
Statele europene trebuie să joace un rol important în prevenirea și stingerea conflictelor actuale, prin limitarea vânzării de arme către zonele de conflict, dar și prin luarea de măsuri care să protejeze copiii ce pot cădea victimele abuzurilor în zonele de război.
20 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 28 iunie 2017, cu ocazia celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) (Strasbourg, 26 – 30 iunie 2017), domnul deputat Ionuț Stroe, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, a avut o intervenție în plenul Adunării, pe marginea raportului cu tema „Un răspuns umanitar și politic cuprinzător la criza migrației și a refugiaților din Europa”.

28 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 26 aprilie 2017, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Ionuț Stroe, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, în cadrul dezbaterii cu tema „Protejarea femeilor refugiat împotriva violenței de gen”, și-a exprimat îngrijorarea față de numărul crescut al femeilor refugiat care sunt expuse abuzurilor și actelor de violență.

26 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Marți, 24 ianuarie 2017, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Ionuț Stroe, Șeful Delegației Parlamentului României la APCE, a susținut o intervenție în numele Grupului PPE, în cadrul dezbaterii cu tema „Atacurile asupra jurnaliștilor și libertății media în Europa".

25 ianuarie 2017 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 3 martie 2024, 11:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro