Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
2008-2012 (dep.)
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Daniel Vasile Oajdea > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Daniel Vasile OAJDEA
Communiques de presse

  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Daniel Oajdea (neafiliat)
Președintele Camerei Deputaților nu are curaj să își asume tragerea la răspundere a magistraților incorecți

Într-o emisiune televizată, președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a afirmat că inițiativa legislativă de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, care îmi aparține, nu a fost discutată în plenul Camerei deoarece prezintă carențe majore.

Această afirmație ascunde în fapt o lipsă de curaj și asumare, în încercarea de a justifica adoptarea tacită a inițiativei. [...]

28 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Oajdea (neafiliat)
Dreptul la vot trebuie să fie unul real

Am propus modificarea Legii 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, astfel încât toți candidații să beneficieze de șanse egale în cursa electorală. Numărul de semnături de susținere trebuie să fie proporțional cu numărul de candidaturi depuse, raportat la numărul total de mandate din circumscripția respectivă.

17 octombrie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Daniel Oajdea (neafiliat) va susține luni, 17 octombrie, începând cu ora 12.00, o conferință de presă (sala “Spiru Haret”, nivel P).

14 octombrie 2016
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Oajdea (neafiliat)
„Cumințenia Pământului”, o afacere cu bani publici?

Decizia Guvernului de a achiziționa opera „Cumințenia Pământului” cu 10 milioane de euro din bugetul de stat a stârnit multe întrebări și controverse.

14 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Vasile Oajdea (neafiliat)
Guvernul mimează rezolvarea problemei tarifelor RCA

Decizia Guvernului de a îngheța prețurile primelor de asigurare pe o perioadă de șase luni nu rezolvă problema tarifelor polițelor RCA decât pentru o perioadă relativ scurtă.

14 septembrie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Daniel Oajdea (neafiliat) va organiza marți, 9 august, începând cu ora 10.00, o dezbatere în care va aborda mai multe aspecte referitoare la situația justiției din România (sala “Spiru Haret”, nivel P).

Dezbaterea, ce își propune îmbunătățirea legislației în domeniu, are ca invitați reprezentanți ai comunităților locale, ONG-urilor, sindicatelor, cultelor, asociațiilor profesionale ale magistraților dar și ale avocaților.

8 august 2016
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Daniel Oajdea (neafiliat) va susține miercuri, 13 iulie, începând cu ora 12.00, o conferință de presă care va aborda mai multe aspecte referitoare la situația justiției din România (sala “Spiru Haret”, nivel P).

13 iulie 2016
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Oajdea (neafiliat)
Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege

Propun modificarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, astfel încât magistratul care își îndeplinește atribuțiile cu rea-credință, gravă neglijență sau nu respectă deciziile Curții Constituționale, să fie exclus din magistratură.

16 iunie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Daniel Oajdea (neafiliat) va susține joi, 16 iunie, începând cu ora 11.15, o conferință de presă (sala “Spiru Haret”, nivel P). Tema acesteia va fi depunerea unei inițiative legislative pentru reglementarea unor aspecte privind egalitatea tuturor cetățenilor în fața legii.

15 iunie 2016
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Subcomisiei pentru spațiu, domnul deputat Valerian Vreme (Grup UNPR) și domnul deputat Daniel Oajdea, membru al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor (neafiliat)
Participarea la evenimentul de lansare al satelitului Sentinel-1B din programul Copernicus (20-24 aprilie 2016, Kourou, Guyana Franceză)

La invitația Agenției Sapțiale Europene (ESA), domnii deputați Valerian Vreme, președintele Subcomisiei pentru Spațiu și Daniel Vasile Oajdea, membru al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, au participat la evenimentul de lansare al satelitului Sentinel-1B din programul Copernicus, ce a avut loc la Kourou (Guyana Franceză), în perioada 20-24 aprilie 2016, în contextul deținerii președinției Conferinței Europene Interparlamentare privind Spațiul (EISC) 2016 de către Parlamentul României.

9 mai 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor, Subcomisia pentru Spațiu
Vizita reprezentanților Parlamentului român la Parlamentul Republicii Moldova (Chișinău, 24-25 martie 2016)

La invitația Parlamentului Republicii Moldova, domnii deputați Valerian Vreme, președintele Subcomisiei pentru Spațiu, și Daniel Vasile Oajdea, membru al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, au efectuat o vizită oficială la Parlamentul Republicii Moldova în perioada 24-25 martie 2016, pentru a discuta despre invitația făcută Parlamentului Republicii Moldova de a participa la activitățile Conferinței Europene Interparlamentare privind Spațiul, de către reprezentanții Parlamentului român, în contextul deținerii președinției EISC pentru anul 2016.

8 aprilie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Vasile Oajdea (neafiliat)
A.S.F. nu trebuie finanțată de către cei pe care-i controlează

Propun modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 93/2012 privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară, astfel încât instituția să fie finanțată de la bugetul de stat, iar membrii Consiliului și angajații A.S.F. să fie remunerați după importanța muncii, la fel ca ceilalți bugetari.

12 februarie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Daniel Oajdea (neafiliat), va susține vineri, 12 februarie, începând cu ora 12.00, o conferință de presă cu tema “Autoritatea de Supraveghere Financiară nu trebuie finanțată de către cei pe care-i controlează” (sala „Spiru Haret”, nivel P).

11 februarie 2016
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Oajdea (neafiliat)
Beneficiarul poliței RCA protejat, asigurătorii neserioși eliminați

Propun modificarea Legii nr. 136/1995 privind asigurările și reasigurările în România astfel încât, firma de asigurări să-l despăgubească pe cel cu care are contract și ulterior să recupereze banii de la asigurătorul autovehiculului vinovat de producerea accidentului sau de la Fondul de protecție a victimelor străzii. Astfel, asigurații beneficiază de protecție reală și sunt motivați să încheie polița RCA la firme responsabile.

14 ianuarie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Daniel Oajdea (neafiliat), va susține joi, 14 ianuarie, începând cu ora 11.00, o conferință de presă cu tema „Beneficiarul poliței RCA protejat, asigurătorii neserioși eliminați” (sala „Spiru Haret”, nivel P).

13 ianuarie 2016
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Vasile Oajdea (Grup parlamentar național democrat)
Legea vânătorii, o eroare regretabilă

Protestul de astăzi al păstorilor este îndreptățit. Modificările aduse Legii vânătorii și a protecției fondului cinegetic au fost făcute fără a ține cont de situația reală a păstoritului.

15 decembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor, Subcomisia pentru Spațiu
La invitația Federației Internaționale de Astronautică (IAF), domnii deputați Daniel Vasile OAJDEA, președintele Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor și Valerian VREME, președintele Subcomisiei pentru Spațiu, au participat în perioada 10-14 octombrie 2015, la Ierusalim, la cea de-a 6-a ediție a Reuniunii Internaționale a Parlamentarilor și la Deschiderea oficială a Congresului Internațional Astronautic.

Cea de-a 6-a ediție a Reuniunii Internaționale a Parlamentarilor a avut ca temă „Gestionarea Resurselor de apă sprijinită de instrumentele spațiale – Dezvoltarea politicilor, implementarea și verificarea”. Evenimentul a fost organizat în contextul Congresului Internațional Astronautic (IAC) ce a avut loc în perioada 12-16 octombrie 2015. [...]

29 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Vasile Oajdea (Grup parlamentar național democrat)
Participarea la Conferința Europeană Interparlamentară privind Spațiul (EISC) Madrid, 21-22 septembrie 2015

La invitația domnului senator Ovidio SÁNCHEZ DIAZ, Președintele EISC 2015, domnii deputați Daniel Vasile Oajdea, Președintele Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor și Valerian VREME, Președintele Subcomisiei pentru Spațiu, au participat în perioada 21-22 septembrie 2015, la cea de-a XVII-a Conferință Europeană Interparlamentară privind Spațiul (EISC), ce s-a desfășurat la Parlamentul spaniol.

9 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor
Participarea la participarea la Dialogul Europei de Sud-Est privind Guvernanța Internetului (SEEDIG) și Dialogul European privind Guvernanța Internetului (EuroDIG) 3-5 iunie 2015, Sofia, Bulgaria

Domnii deputați Daniel Vasile OAJDEA, Președintele Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor și Valerian VREME, Președintele Subcomisiei pentru Spațiu au participat la prima ediție a Dialogului Europei de Sud-Est privind Guvernanța Internetului (SEEDIG) și a opta ediție a Dialogului European privind Guvernanța Internetului (EuroDIG), ce au avut loc în perioada 3-5 iunie 2015, la Sofia, Bulgaria.

5 iunie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Subcomisia pentru Spațiu
Participarea la Seminarul celei de-a XVII-a Conferință Europeană Interparlamentară privind Spațiul (EISC) - (23-24 martie 2015, Madrid, Spania)

Domnii deputați Daniel Vasile OAJDEA, Președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor și Valerian VREME, Președintele Subcomisiei pentru Spațiu au participat la Seminarul celei de-a XVII-a Conferință Europeană Interparlamentară privind Spațiul

10 aprilie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Subcomisia pentru Spațiu
Participarea la Simpozionul Spațial OECD „Impactul economic al tehnologiilor spațiale” (23 octombrie 2014, Paris)

Deputatul Daniel Vasile OAJDEA, Președintele Subcomisiei pentru Spațiu, a participat în data de 23 octombrie 2014, la Paris, la Simpozionul Spațial OECD „Impactul economic al tehnologiilor spațiale”.

23 octombrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Subcomisia pentru spațiu
Participarea la Cea de-a XVI-a Conferință Europeană Interparlamentară privind Spațiul (EISC) (20-21 octombrie 2014, Paris, Franța)

Deputatul Daniel Vasile OAJDEA, Președintele Subcomisiei pentru Spațiu, a participat în perioada 20-21 octombrie 2014, la Paris, la Cea de-a XVI-a Conferință Europeană Interparlamentară privind Spațiul (EISC).

20 octombrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Oajdea (Grup PP-DD)

Deputatul Daniel Vasile OAJDEA, Președintele Subcomisiei pentru Spațiu, a participat în perioada 7-8 octombrie 2014, la Roma, la Conferința Copernicus „De la viziune la realitate: Un Program Spațial European de Top”.

8 octombrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor
Participarea la Cea de-a 7-a ediție a Zilei Internaționale a Parlamentarilor
(21 mai 2014, Berlin)

În data de 21 mai, deputatul Daniel Vasile Oajdea, președintele Subcomisiei pentru Spațiu și președintele Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor a Camerei Deputaților, a participat la „Cea de-a 7-a ediție a Zilei Internaționale a Parlamentarilor” ce a avut loc la Berlin.

4 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Oajdea (Grup PP-DD)
Participarea la Conferința Copernicus intitulată „Sateliții Sentinel care servesc societății și mediului”
12-13 mai 2014, Atena, Grecia

În perioada 12-13 mai 2014, deputatul Daniel Vasile OAJDEA, președintele Subcomisiei pentru Spațiu și președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor a Camerei Deputaților, a participat la Conferința Copernicus intitulată „Sateliții Sentinel care servesc societății și mediului”, care a avut loc la Atena.

29 mai 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Oajdea (Grup PP-DD)
Participarea la Seminarul celei dea XVI-a Conferință Europeană Interparlamentară privind Spațiul (EISC) (14-16 aprilie 2014, Toulouse, Franța)

În perioada 14-16 aprilie 2014, deputatul Daniel Vasile OAJDEA, Președintele Subcomisiei pentru Spațiu și Președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației, a participat la Seminarul celei de-a XVI-a Conferință Europeană Interparlamentară privind Spațiul (EISC) ce a avut loc la Toulouse, Franța.

16 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor
Participarea la Conferința Europeană Interparlamentară privind Spațiul (EISC)
Bruxelles - Belgia, 14-15 octombrie 2013

La invitația doamnei senator Dominique Tillmans, domnul deputat Daniel Vasile Oajdea, președintele Subcomisiei pentru Spațiu, a participat, în perioada 14-15 octombrie, la Senatul Belgian, la cea de-a 15-a Conferință Europeană Interparlamentară privind Spațiul (EISC).

[...]

15 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor
Participarea la Masa Rotundă la Nivel Înalt "Galileo 2.0"

La invitația domnului Vittorio Prodi, președintele Inter-grupului pentru Cer și Spațiu al Parlamentului European, domnul deputat Daniel Vasile Oajdea, președintele Subcomisiei pentru Spațiu a participat marți, 15 octombrie, la Parlamentul European, la Masa Rotundă la Nivel Înalt "Galileo 2.0" - Instrumentul de punere în aplicare a programului de navigare prin satelit Galileo.

15 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Oajdea (Grup PP-DD)

Participarea la reuniunea președinților comisiilor pentru educație, știință și cultură și pentru dezvoltarea societății informaționale ale parlamentelor statelor membre ale UE 26-27 septembrie 2013, Vilnius, Parlamentul Republicii Lituania (Seimas)

10 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor
Participarea la Întâlnirea Internațională a Parlamentarilor și la Ziua Deschiderii Congresului Internațional al Astronauticii (22-24 septembrie 2013 Beijing, China)

La invitația Federației Internaționale a Astronauticii (IAF), domnul deputat Daniel Vasile Oajdea, Președintele Subcomisiei pentru Spațiu a participat în perioada 22-24 septembrie 2013, la Beijing, la cea de-a 5-a ediție a Întâlnirii Internaționale a Parlamentarilor și la Ziua Deschiderii Congresului Internațional al Astronauticii.

8 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Oajdea (Grup PP-DD)
Controlul Parlamentului asupra Guvernului trebuie să fie unul real

Am depus un amendament la Comisia Comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României prin care am propus eliminarea prevederii ce permite unui parlamentar să dețină simultan și funcția de ministru.

6 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Oajdea

Propunerea legislativă privind colectarea și stocarea datelor necesare identificării clienților serviciilor de comunicații electronice furnizate prin intermediul cartelelor preplătite

8 martie 2013 detalii
 

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie jeudi, 18 juillet 2024, 20:26
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro