Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Gheorghe-Vlad Nistor > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Cu această ocazie au fost dezbătute și adoptate cu unanimitate de voturi proiectul de raport și proiectul de recomandare cu tema "Rolul religiei în lupta împotriva terorismului și extremismului" și s-a discutat despre întărirea statutului APCEMN.
Delegațiile APCEMN au contribuit la elaborarea raportului prin prezentarea cadrului legislativ și instituțional în materie, delegația română a adus în atenție faptul că principalele direcții în care instituțiile și liderii religioși trebuie să joace un rol decisiv sunt combaterea rădăcinilor extremismului și luarea de măsuri pentru atenuarea dezastrului umanitar pentru victimele acestor două fenomene. Totodată, a fost subliniat faptul că, în anul 2015, România a contribuit la eforturile internaționale de combatere a dezastrului umanitar generat de criza siriană cu 900.000 de euro pentru Fondul Madad, Programul Alimentar Mondial și ICNUR.
Comisia economică, comercială, tehnologică și de mediu a Adunării și-a ales vicepreședintele și a dezbătut și aprobat proiectul de raport și recomandare cu tema "Investiții internaționale în țările membre OCEMN".
Raporturile și recomandările urmează să fie supuse dezbaterii și aprobării cu ocazia Adunării Generale a APCEMN, care va avea loc în luna decembrie în Serbia.
La eveniment au participat delegațiile naționale din Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia și Ucraina.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 26 mai 2024, 20:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro