Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Dumitru Niculescu > Discursuri, declaratii si mesaje Versiunea pentru printare


Primit de la domnul deputat Dumitru Niculescu (neafiliat)

În plin scandal privind tăierile ilegale de păduri, domnul deputat independent Dumitru Niculescu a prezentat o declarație politică în care se referă la sistemul "de urmărire a trasabilității masei lemnoase", cunoscut și drept "radarul pădurilor".

Ceea ce trebuia să fie un mare pas înainte în combaterea recoltării ilegale a lemnului în România, de fapt nu mai există. "Cine a ucis Radarul Pădurilor?!" se întreabă acesta. "Nu-mi amintesc cine a modificat regimul de funcționare pentru Radarul Pădurilor, dar astăzi pot spune cu mâna pe inimă că, din păcate pentru sănătatea noastră, Radarul Pădurilor nu mai funcționează!!
Astfel, tăietorii de lemne trec în ordinul de deplasare o anumită cantitate, calitate și structură de material lemnos, iar în spate cară cu totul și cu totul altceva. De unde era și ideea să putem suna să vedem dacă un transport de lemne (cantitate, calitate și structură, per mașină) este legal sau nu".Da, am zis bine, ideea! Doar atât!
Mă întreb și vă întreb, cum puteam afla cine este de vină și ce se poate face pentru remedierea problemei ?! Dar, mai ales, mă întreb și vă întreb, cine a ucis Radarul Pădurilor, nu cumva a ucis și pădurea ?! "
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 aprilie 2024, 5:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro