Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Gheorghe-Eugen Nicolăescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Eugen Nicolăescu
Un nou abuz PSD – legea prevenției în sănătate a fost respinsă în Comisie, încălcându-se în mod flagrant procedurile parlamentare

Proiectul de lege privind prevenția în sănătate a fost respins în cadrul Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților, PSD încălcând în mod flagrant procedurile parlamentare, dar și principiile de bază ale democrației și ale statului de drept.

PSD, prin reprezentanții săi, a ignorat amendamentele societății civile, asumate de PNL și depuse în termenul regulamentar, și a refuzat să le supună dezbaterii Comisiei. Raportul de respingere, adoptat de majoritatea conturată în jurul PSD, încalcă Regulamentul Camerei Deputaților și arată că social democrații sfidează în mod permanent valorile și principiile democratice, răsturnând cu totul regulile de funcționare ale Parlamentului României. Gestul PSD generează o incoerență gravă în procesul legislativ și totodată echivalează cu o cenzură a vocii societății civile care astfel este pur și simplu redusă la tăcere.
Conform procedurii și regulamentului, în cazul în care amendamentele ar fi fost dezbătute, votate și acceptate în cadrul ședinței, pe acest proiect legislativ se putea hotărî doar desesizarea Camerei Deputaților. Doar în această situație, prin eliminarea înființării Agenției, legea ar fi intrat în competența Senatului, ca prima Cameră sesizată, iar Camera Deputaților ar fi devenit for decizional.
Având în vedere acest fapt, Grupul parlamentar al PNL rămâne consecvent în demersul său și va trimite societății civile implicate, specialiștilor din domeniul sănătății, Comisiei de sănătate a PNL, deputaților și senatorilor liberali, forma amendată a legii, pentru a se crea contextul general de susținere a unei legi a prevenției în sănătate ca politică publică națională susținută permanent de statul român.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 28 ianuarie 2022, 12:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro