Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Gheorghe-Eugen Nicolăescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Eugen Nicolăescu
PNL: Bugetul pe 2016 trebuie să încurajeze investițiile și să creeze locuri de muncă

Eugen Nicolăescu, liderul Grupului parlamentar al PNL, a subliniat, în cadrul ședinței de vot final pe Legea bugetului de stat pe 2016, că măsurile și dezideratele liberale se regăsesc parțial în acest buget.

„Mă refer la alocări mai mari pentru sectoare importante cum ar fi educația, cum ar fi sănătatea și cum ar fi investițiile, cele care trebuie să ne asigure dezvoltare durabilă și mai ales să asigure locuri de muncă pentru cetățenii români. Multe sondaje de opinie mi-au arătat că principala preocupare a cetățenilor o reprezintă locurile de muncă. De aceea, eu cred că investițiile trebuie tratate cu toată seriozitatea și pe mai departe și îl rog pe primul ministru, rog miniștrii din cabinet, pe măsură ce se va executa bugetul și dacă vor fi într-adevăr acele încasări care se preconizează, ca toate disponibilitățile să se ducă evident către investiții. În felul acesta putem crea valoare adăugată și putem să le asigurăm oamenilor speranța că-și vor putea realiza bucurii, așteptări, prin munca lor, prin veniturile câștigate din munca lor”, a declarat liderul deputaților liberali.
PNL a votat acest buget, chiar dacă el nu este întru totul corespunzător așteptărilor și modului în care PNL vede construcția bugetului României pentru anul 2016. Încă de la dezbaterile generale, parlamentarii liberali au punctat o serie de idei, probleme și solicitări, constatând că Executivul a venit cu un răspuns prompt, un răspuns corect și sperăm ca domnul Cioloș să se țină de cuvânt, iar aceste deziderate să se îndeplinească.
”Este un motiv în plus pentru care am luat decizia să votăm acest buget, dar așa cum am spus și la dezbaterile generale vă mai spun o dată și astăzi: Doamnelor și Domnilor miniștri, aveți o responsabilitate imensă, nu în fața noastră, a Parlamentului neapărat, ci în fața cetățenilor acestei țări, responsabilitatea dumneavoastră este să nu-i dezamăgiți, să nu-i mințiți pe oamenii ce-au pus așteptări imense în dumneavoastră și noi v-am dat acest vot de încredere tocmai pentru că vrem să nu știrbim din așteptările și speranțele oamenilor. Anul 2016 este un an foarte greu pentru toată lumea, dar pentru dumneavoastră este cu atât mai mult. Este un an plin de ispite, vorbesc că este un an electoral. Dovediți că banul public nu se va duce pentru nicio cheltuială electorală, ca banul public va fi consumat exact cum scrie în buget”, a mai precizat Eugen Nicolăescu.
Votul exprimat astăzi de parlamentarii liberali relevă că Partidul Național Liberal rămâne consecvent principiilor sale economice, racordate la valorile democratice și că își asumă reprezentarea intereselor cetățenilor acestei țări.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 28 ianuarie 2022, 12:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro