Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Declarations
Activité parlementaire
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Gheorghe-Eugen Nicolaescu > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Gheorghe-Eugen NICOLAESCU
Communiques de presse

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Eugen Gheorghe Nicolăescu
PNL contestă la CCR modul fraudulos în care PSD a adoptat OUG nr. 20/2016

Grupul PNL din Camera Deputaților a sesizat Curtea Constituțională a României cu privire la neconstituționalitatea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.20/2016 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, și pentru modificarea și completarea unor acte normative, adoptată de Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, la data de 7.11.2016.

9 noiembrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Gheorghe-Eugen Nicolăescu
PNL propune recredibilizarea Academiei de Științe Militare

Partidul Național Liberal a depus în Parlament o inițiativă legislativă prin care se propune abrogarea Legii nr. 140 din 10 iunie 2015 pentru modificarea Legii nr. 56/2012 privind organizarea și funcționarea Academiei de Științe Militare. Prin acest demers, PNL își propune recredibilizarea acestei instituții în sensul de a-și îndeplini misiunea declarată și anume de consacrare științifică a personalităților reprezentative din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.

21 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Eugen Nicolăescu
Jobenul cu minciuni al PSD

Liderul deputaților liberali, Eugen Nicolăescu, a susținut joi, 13 octombrie, o conferință de presă în care a solicitat PSD ca votul final de săptămâna viitoare din Camera Deputaților să țină cont de așteptările cetățenilor pentru votarea actelor normative aflate pe ordinea de zi și nu de interesele sale meschine electorale.

13 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Eugen Nicolăescu
Restructurarea ASF și accelerarea ridicării imunității

În cadrul conferinței de presă susținută joi, 29 septembrie, de liderul Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu, au fost abordate două teme majore, importante pentru societatea românească: restructurarea ASF și respectarea principiului legal ”nimeni nu e mai presus de lege”.

29 septembrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Gheorghe Eugen Nicolăescu
PNL solicită o întâlnire a liderilor grupurilor parlamentare pentru a analiza restructurarea ASF

Grupul PNL din Camera Deputaților face un apel către liderii de grup ai partidelor parlamentare să pună punct problemelor grave cu care se confruntă piața asigurărilor din România.

14 septembrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la liderul Grupului parlamentar al PNL, Eugen George Nicolăescu
Avocatul Poporului face jocul PSD pentru a-i salva parlamentarii condamnați

PNL solicită instituției Avocatul Poporului să nu intre în jocul PSD prin care se urmărește ca un condamnat penal, căruia Justiția i-a interzis dreptul de a fi ales, să poată candida la alegerile parlamentare.

8 septembrie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Eugen Nicolăescu
PNL nu va permite modificarea Codului Fiscal prin împovărarea celor care aduc plusvaloare economiei românești

PNL face apel atât către Guvern, cât și către Grupurile parlamentare, să evite să promoveze orice inițiative de modificare a fiscalității, în condițiile în care trebuie să asigurăm transparență și predictibilitate legislativă pentru buna funcționare a economiei românești în ansamblu.

7 septembrie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL

Liderul Grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, domnul Eugen Nicolăescu, va susține astăzi, 7 septembrie 2016, începând cu ora 12.30, o conferință de presă la sala de ședințe a Grupului (etaj 2) pe tema "presupuselor" modificări ale Codului fiscal.

7 septembrie 2016
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Gheorghe - Eugen Nicolăescu
PNL a sesizat CCR ca urmare a abuzului PSD în privința numirii șefului TVR

Partidul Național Liberal a contestat la Curtea Constituțională a Românei abuzul majorității parlamentare PSD-ALDE-UNPR, care, știind că a încălcat Constituția (art. 76, alin. 2) și deciziile Curții Constituționale, a decis fără temei că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru numirea Directorului General al TVR.

25 aprilie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Eugen-Gheorghe Nicolăescu
PSD este unicul responsabil pentru distrugerea TVR

Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal condamnă abuzul de putere exercitat de majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UNPR prin refuzul de a soluționa criza în care se află SRTV.

20 aprilie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Eugen Nicolăescu
Monica Ghiurco este legal Președintele Director General al S.R.Tv

Grupurile parlamentare ale PNL au constatat că numărarea voturilor exprimate pentru numirea în funcția de Președinte Director General al S.R.Tv a doamnei Monica Ghiurco s-a realizat după o procedură neconstituțională, deoarece în cauză trebuia luată în considerare majoritatea simplă și nu majoritatea calificată.

13 aprilie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL
Creșterea nivelului de trai este scopul final al tuturor politicilor fiscale cuprinse în noul Cod

Anul 2016 este primul an de aplicare a noului Cod fiscal. La „Ora Guvernului”, Grupul parlamentar al PNL a solicitat prezența ministrului Finanțelor Publice, doamna Anca Dragu, pe tema „Codul fiscal și mediul de afaceri”.

29 martie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primită de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Eugen Nicolăescu
Un nou abuz PSD – legea prevenției în sănătate a fost respinsă în Comisie, încălcându-se în mod flagrant procedurile parlamentare

Proiectul de lege privind prevenția în sănătate a fost respins în cadrul Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților, PSD încălcând în mod flagrant procedurile parlamentare, dar și principiile de bază ale democrației și ale statului de drept.

15 martie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Lucia Ana Varga (Grup PNL) și liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Eugen Nicolăescu
Proiectul de lege privind prevenția în sănătate este rezultatul parteneriatului dintre societatea civilă și Grupul parlamentar al PNL

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților a încheiat dezbaterile publice pe Legea prevenției în sănătate.

10 martie 2016 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnii deputați Lucia Varga și Eugen Nicolăescu (Grup PNL)
PNL și-a însușit propunerile societății civile de amendare a Legii prevenției în sănătat

Principiile proiectului de Lege privind prevenția în sănătate pleacă de la problemele reale ale sistemului medical actual. În acest moment, în urma dezbaterilor organizate la nivel local, dar și la nivel național, precum și în urma consultărilor cu societatea civilă, considerăm că avem forma cea mai adecvată a acestui proiect pentru asigurarea prevenției în sănătatea României.

3 martie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Liderul Grupului PNL din Camera Deputaților, domnul Eugen Nicolăescu, împreună cu doamna deputat Lucia Varga vor susține joi, 3 martie 2016, începând cu ora 14.00, o conferință de presă în care vor fi prezentate concluziile dezbaterilor pe Legea prevenției în sănătate. Evenimentul se va desfășura în sala de ședințe a Grupului Parlamentar al PNL din Camera Deputaților (etaj 2).
3 martie 2016
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Gheorghe-Eugen Nicolăescu
PSD a încălcat Regulamentul Camerei Deputaților în privința Legii Defăimării

Președintele PSD, domnul Liviu Dragnea și secretarul general al PSD, domnul Marian Neacșu, au încălcat Regulamentul Camerei Deputaților în privința Legii Defăimării.

17 februarie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL
”Este mai eficient să previi decât să tratezi” – un principiu de bază al Legii prevenției în sănătate

Grupul PNL din Camera Deputaților a inițiat și a depus astăzi în Parlament Legea prevenției în sănătate, o lege prin care se instituie pentru prima dată la nivel național un mecanism coerent prin care toate programele de prevenție multianuale se aprobă de către Parlamentul României. Astfel se realizează o implicare totală a statului român în alocarea de fonduri suficiente pentru prevenție în cadrul unei programări multianuale și se asigură stabilitate și predictibilitate.

22 decembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Eugen Nicolăescu
PNL: Bugetul pe 2016 trebuie să încurajeze investițiile și să creeze locuri de muncă

Eugen Nicolăescu, liderul Grupului parlamentar al PNL, a subliniat, în cadrul ședinței de vot final pe Legea bugetului de stat pe 2016, că măsurile și dezideratele liberale se regăsesc parțial în acest buget.

16 decembrie 2015 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar PNL, domnul deputat Gheorghe-Eugen Nicolăescu
PNL nu va face niciodată rabat de la principiile sustenabilității bugetare, predictibilității și transparenței legislative

Liderul Grupului Parlamentar al PNL din Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu, a declarat, în cadrul dezbaterilor generale privind Legea bugetului de stat pentru anul 2016, că Partidul Național Liberal va vota proiectul de buget elaborat de Guvernul Cioloș cu mențiunea că nu va face niciodată rabat de la principiile sustenabilității bugetare, predictibilității și transparenței legislative.

15 decembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Gheorghe - Eugen Nicolăescu
Legea prevenției în sănătate trebuie să fie o politică publică națională susținută permanent de statul român

Liderul Grupului PNL din Camera Deputaților Eugen Nicolăescu împreună cu deputații Lucia Varga și Horia Cristian au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că pentru PNL Legea prevenției în sănătate este o prioritate legislativă pentru sesiunea parlamentară următoare.

25 noiembrie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ primit de la Grupul parlamentar al PNL


Liderul Grupului PNL, domnul deputat Eugen Nicolăescu, împreună cu doamna deputat Lucia Varga și domnul deputat Horia Cristian vor suține miercuri, 25 noiembrie, începând cu ora 12.30, o conferință de presă ( sala Grupului parlamentar al PNL, etaj 2).

24 noiembrie 2015
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL
Dezbatere PNL pe tema modificării Codului muncii

Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților a organizat, miercuri, 7 octombrie, o nouă dezbatere publică pe tema inițiativei cetățenești de modificare a Codului muncii (PL-x nr. 577/2015), la care au participat comitetul de inițiativă al legii și parlamentari liberali, printre care domnul Eugen Nicolăescu, doamna Claudia Boghicevici, doamna Cristina Pocora, doamna Florica Cherecheș, domnul Gheorghe Ialomițianu, domnul Gheorghe Udriște, domnul Mircea Toader, domnul Iulian Vladu și domnul Horia Cristian.

7 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL

Dezbatere PNL pe tema modificării Codului muncii

Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților a organizat, luni, 5 octombrie, dezbaterea publică cu tema "Modificările Codului muncii", la care au participat reprezentanți ai patronatelor și alți actori relevanți din domeniu, cum ar fi Camera de Comerț și Industrie a României, Confederația Patronală Concordia, Confederația Națională a Patronatului Român, Consiliul Investitorilor Străini, BCR, Bancpost, Adecco România și Ziarul Financiar.

6 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Eugen Nicolăescu

Liderul Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților, domnul Eugen Nicolăescu, a organizat, joi 1 octombrie, o consultare cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României.

1 octombrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL

Grupul PNL din Camera Deputaților a organizat, marți 29 septembrie, o consultare cu reprezentanții operatorilor din industria petrolieră din cadrul celor trei asociații de profil: Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA), Asociația Română a Concesionarilor Offshore din Marea Neagră (ARCOMN), Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG).

30 septembrie 2015 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Eugen Nicolăescu (Grup PNL)
Pentru corecta informare a opiniei publice și ca urmare a acuzelor care mi-au fost aduse în spațiul public de premierul Victor Ponta fac următoarele precizări în privința situației de la Institutul Cantacuzino și a modului în care am acționat în calitatea de ministru al Sănătății:
13 mai 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eugen Nicolăescu (Grup PNL)
Amendamentele PNL la Codul Fiscal

PNL consideră că un Cod fiscal orientat către scopul impulsionării creșterii și dezvoltării economice trebuie să se adopte pentru cel puțin 10 ani. Pentru aceasta este nevoie de o procedură de elaborare, dezbatere și adoptare transparentă, de un consens politic real al partidelor parlamentare, care să asigure stabilitate și predictibilitate pentru mediul de afaceri.

12 mai 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL

Doamna deputat Andreea Paul și viceliderul Grupului PNL din Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu, vor susține joi, 7 mai, începând cu ora 16.30, o conferință de presă (sala Grupului PNL, etaj 2).

6 mai 2015
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL

Domnul deputat Eugen Nicolăescu, vicelider al Grupului parlamentar al PNL și vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, împreună cu doamna deputat Andreea Paul, vicelider al Grupului parlamentar al PNL și secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, vor susține astăzi, 24 februarie, de la ora 14.40, o declarație de presă (Sala Grupului PNL - etaj 2).

24 februarie 2015
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eugen Nicolăescu (Grup PNL)
Proiectul de Cod fiscal, o altă minciună a lui Victor Ponta!

Ca de obicei, Victor Ponta dovedește cât este de neserios în pragul schimbării majorității parlamentare și pierderii funcției de Prim-Ministru. Propunerile Guvernului PSD privind modificarea Codului Fiscal dovedesc disperarea lui Victor Ponta și a celor care încă îl mai servesc, având în vedere că sub această guvernare, fiscalitatea a fost maltratată la nivel legislativ, într-o conjunctură în care, dacă nu ar fi furat și nu ar fi încurajat corupția, ar fi putut să facă reduceri fiscale semnificative.

18 februarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar PNL

Deputatul PNL, domnul Eugen Nicolăescu, vicepreședinte al Comisiei de buget, finanțe și bănci, împreună cu deputatul PNL, doamna Andreea Paul, secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, au avut astăzi, joi, 5 februarie 2015, la Camera Deputaților o întâlnire cu reprezentanții Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România - UNSAR.

5 februarie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnii deputați Eugen Nicolăescu (Grup PNL) și Gheorghe Ialomițianu (Grup PDL) vor susține marți, 9 septembrie, începând cu ora 15.00, o conferință de presă (sala Grupului parlamentar al PNL, etajul 2). Tema conferinței vizează depunerea moțiunii simple cu titlul „Ministerul MTO – Minciună, Taxare, Oprirea economiei”.

9 septembrie 2014
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupurile parlamentare ale PNL și PDL
Moțiunea simplă „Ministerul M.T.O. – Minciună, Taxare, Oprirea economiei”

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu, vicelider al Grupului parlamentar al PNL, împreună cu deputatul PDL Gheorghe Ialomițianu, au prezentat marți, 9 septembrie, într-o conferință de presă, moțiunea simplă cu titlul „Ministerul M.T.O. – Minciună, Taxare, Oprirea economiei”, care a fost semnată de 108 deputați ai Alianței Creștin-Liberale (73 deputați PNL, 35 deputați PDL).

9 septembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL

Deputatul Eugen Nicolăescu, vicepreședinte PNL, a anunțat marți, 6 mai, într-o conferință de presă susținută alături de liderul Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputaților, George Scutaru, și de purtătorul de cuvânt Cristina Pocora, că proiectul de text al moțiunii de cenzură a fost înaintat tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv deputaților independenți, atât din Camera Deputaților, cât și din Senat, conform angajamentului asumat și al calendarului prezentat săptămâna trecută.

6 mai 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat George Scutaru, lider al Grupului parlamentar al PNL, doamna deputat Cristina Pocora, și domnul deputat Eugen Nicolăescu, vor susține marți, 6 mai, începând cu ora 13.00, o conferință de presă (sala Grupului PNL din Camera Deputaților, etajul 2).

6 mai 2014
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eugen Nicolăescu
Mesaj de Ziua Mondială a Sănătății

Sărbătorim astăzi, 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății. Este un prilej pentru a ne reafirma, ca liberali, dorința de a construi o societate prosperă, care să poată oferi cetățenilor săi servicii de sănătate corecte și performante.

7 aprilie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL

Grupul Parlamentar al PNL din Camera Deputaților a organizat astăzi, 21 martie, o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de pacienți pentru a discuta despre importanța introducerii noii liste de medicamente compensate, care a fost reactualizată în anul 2013, după aproximativ 6 ani, de către fosta conducere a ministrului Sănătății, reprezentată de ministrul liberal de la acea dată, domnul Eugen Nicolăescu.

21 martie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Eugen Nicolăescu (Grup PNL) va susține marți, 18 martie, începând cu ora 11.30, o declarație de presă (sala Grupului PNL, etaj 2).

18 martie 2014
  ANUNȚ DE PRESĂ

Liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat George Scutaru, alături de doamna deputat Cristina Pocora, și de domnul deputat Eugen Nicolăescu vor susține miercuri, 5 martie, începând cu ora 11.30, o conferință de presă (sala Grupului PNL, etajul 2).

5 martie 2014
 

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie jeudi, 23 mai 2024, 12:44
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro