Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin-Claudiu Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Violeta Răduț (Grupul parlamentar al PSD)

Încă o dată (a câta oară?), Guvernul își dă măsura incompetenței. După ce au sfidat Parlamentul și au refuzat, de nenumărate ori, dialogul, acum liberalii ne cer să votăm starea de alertă pe repede înainte, joi, zic ei, astfel încât vineri proiectul de lege să fie promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial.

Încă o dată, guvernanții demonstrează că habar nu au de Constituție și de legile țării. Habar nu au că, pentru ca un proiect de lege să intre în vigoare, e nevoie de cel puțin cinci zile de la adoptarea de către Parlament. Asta dacă vrem să respectăm legea fundamentală a țării. Altfel, procedăm ca ei, și dăm ultimatumuri.
Acum și-au dat seama că au fost, din nou, prinși pe picior greșit. Acum realizează că 15 mai bate la ușă și românii se vor vedea în situația de a nu mai exista restricții, dar și de a nu ști ce măsuri ar trebui să respecte.
De două săptămâni, liberalii tot anunță relaxarea, de două săptămâni se contrazic unul pe altul referitor la ce înseamnă această relaxare. Ba chiar premierul spunea că el nu comentează ce spune propriul lui ministru, de parcă Vela ar fi făcut parte din vreo "tabără inamică"!
Ce alte treburi or fi avut până acum, așa încât nu au fost în stare să întocmească un proiect de lege în concordanță cu legile țării pe care să-l depună în Parlament în timp util?
Au avut, totuși, și ei preocupările lor. Au fost ocupați să tranzacționeze sănătatea românilor, să gestioneze achiziții la prețuri exorbitante, să-și instaleze clientela politică pe funcții publice.
Sunt și astea niște treburi sau, mai bine zis, afaceri de partid, care mănâncă o grămadă de timp și energie.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 26 mai 2024, 12:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro