primită de la domnul deputat Bogdan Ionel Rodeanu (Grupul parlamentar al USR)

Deputatul USR Bogdan Rodeanu i-a transmis o scrisoare liderului de grup al PSD în care îi cere revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În scrisoare este invocat Codul de conduită al deputaților și senatorilor care obligă parlamentarii “să acționeze cu onoare și disciplină ținând cont de principiile separației și echilibrului puterilor în stat, transparenței, probității morale, responsabilității și respectării reputației.”
Liviu Dragnea se află într-o încălcare flagrantă a articolului 1 alineatul (3) din Codul de conduită al deputaților și senatorilor și trebuie revocat de urgență.
Scrisoarea deschisă:
Stimate domnule Suciu,
Vă solicit ferm să înaintați Biroului permanent al Camerei Deputaților solicitarea de revocare a domnului deputat Nicolae-Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, în baza atribuțiilor pe care vi le conferă articolul 26 din Regulamentul Camerei Deputaților:
”.
Recenta condamnare penală la 3 ani și 6 luni cu executare a celui de-al treilea om din statul roman, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, decredibilizează atât instituția Parlamentului cât și România pe scena internațională. În opinia noastră, până la reabilitare, domnul Dragnea se află într-o încălcare flagrantă a articolului 1 alineatul (3) din Codul de conduită al deputaților și senatorilor:
“Deputații și senatorii au obligația să acționeze cu onoare și disciplină ținând cont de principiile separației și echilibrului puterilor în stat, transparenței, probității morale, responsabilității și respectării reputației”.
Prezumția de nevinovăție, invocată frecvent în spațiul public de susținătorii domnului Dragnea, reprezintă doar o garanție a faptului că nimeni nu trebuie să răspundă penal în absența unei hotărâri definitive de condamnare. Prezumția de nevinovăție nu este și nu poate fi considerată o prezumție de moralitate, cu atât mai puțin în cazul domnului Dragnea, care are deja o condamnare definitivă pentru fraudarea unui referendum.
Sunt momente în care binele comun este mai important decât orice alte nevoi, inclusiv cele personale. Este nevoie doar de o fărâmă de demnitate pentru ca domnul Dragnea să-și dea seama că nu mai poate conduce Camera Deputaților. De aceea fac apel la dumneavoastră, domnule Suciu, să-l ajutați pe domnul Dragnea să realizeze că dumnealui este, în momentul de față, principala problemă a partidului dumneavoastră și a României.