Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Dan-Ștefan Motreanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Domnul Zgonea este o trompetă a majorității parlamentare controlate de PSD care încearcă din toate puterile să boicoteze moțiunea de cenzură depusă săptămâna trecută de către 231 de parlamentari.
Înainte de a mai face astfel de declarații sforăitoare, domnul Zgonea ar fi trebuit să-și facă temele și să se consulte cu ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, care, în data de 17 decembrie 2010, susținea că prezentarea unei moțiuni de cenzură nu este condiționată de existența cvorumului de ședință. Mai mult, domnul Nicolicea invoca decizia Curții Constituționale nr. 55/2001 care validează faptul că cvorumul nu este necesar decât în procedura de vot.
Atunci ca și acum, această prevedere este în vigoare și stipulată foarte clar în art. 52 al Regulamentului ședințelor comune. Astfel, cvorumul este necesar doar pentru adoptarea de legi, hotărâri sau moțiuni de cenzură, și în niciun caz la momentul prezentării textului moțiunii.
Moțiunea de cenzură este un ghimpe în coasta PSD, care utilizează aceleași tehnici de manipulare și minciună atât în campania electorală, cât și în Parlament, încălcând la comanda lui Valeriu Zgonea dispozițiile regulamentare și constituționale și apelând la tot felul de tertipuri pentru a amâna inclusiv prezentarea moțiunii în această săptămână.
Nu ne-ar mira nici dacă premierul va absenta de la această prezentare, beneficiind de „consultanța” și complicitatea președintelui Valeriu Zgonea, motiv pentru care președintele Camerei Deputaților trebuie să-și prezinte public scuze în fața cetățenilor acestei țări pentru modul abuziv și arbitrar în care conduce această instituție.
Totodată, îi solicit domnului ministru Eugen Nicolicea să prezinte public argumentația pe care a susținut-o in plenul reunit din data de 17 decembrie 2010, împiedicându-l astfel pe domnul Zgonea să mai mintă cetățenii acestei țări.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 21 iulie 2024, 19:31
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro