Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Alexandru Popa > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Direcția generală pentru afaceri externe și protocol
Privind participarea la cea de-a opta ediție a Conferinței Mondiale a Tinerilor Parlamentari, organizată de Uniunea Interparlamentară (UIP)
(Sharm el-Sheikh, Egipt,15-16 iunie 2022)

În perioada 15-16 iunie 2022, a avut loc, la Sharm el-Sheikh, în Egipt, cea de-a opta ediție a Conferinței Mondiale a Tinerilor Parlamentari, cu tema principală de dezbatere „Tinerii parlamentari pentru acțiune climatică”.

Evenimentul, la care au participat aproximativ 200 de tineri parlamentari din 60 de țări, a fost organizat de Uniunea Interparlamentară și Camera Reprezentaților din Parlamentul egiptean.
La această conferință au participat, din partea Camerei Deputaților, la nominalizarea Comitetului Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare (GRUI): doamna deputat Ileana Cristina Dumitrache, vicepreședintă a Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, domnul deputat Bogdan Gruia Ivan, vicepreședinte al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, și domnul deputat Alexandru Popa, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.
Evenimentul a pus accent pe implicarea tinerilor parlamentari în coordonarea acțiunilor destinate atenuării impactului schimbărilor climatice, oferind o platformă pentru schimburi de opinii și bune practici privind valorificarea angajamentului și creativității tinerilor în elaborarea politicilor privind clima.
Proiectul de program al conferinței a inclus sesiuni de dezbateri și studii de caz pe teme precum: situația schimbărilor climatice, consecințe și implicații pentru drepturile omului; acțiunea parlamentară pentru combaterea schimbărilor climatice; bugetarea politicilor ecologice și crearea de parlamente verzi; creșterea participării societății civile și a cetățenilor la activitatea parlamentului; sprijin pentru țările în curs de dezvoltare în domeniul schimbărilor climatice.
Domnul deputat Bogdan Ivan, vicepreședinte al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, a susținut un discurs în cadrul celei de-a patra sesiuni de dezbatere. Parlamentarul roman a subliniat angajamentul țării noastre de a reduce cu 60% din emisiile de carbon față de anul 1990, în anul 2017. Astfel, România se situează printre țările care au îndeplinit acest obiectiv înainte de termen și, din această perspectivă, este un model de urmat. În opinia domnului deputat Bogdan Ivan, cele mai importante aspecte ale încălzirii globale ar putea fi abordate cu ajutorul tehnologiilor inteligente, asigurând tranziția digitală cu investiții clare în cercetare și dezvoltare.
În finalul intervenției, domnia sa a pledat pentru ca 3 % din Produsul Intern Brut al fiecărei țări să fie direcționat către domeniul cercetare și dezvoltare, întrucât este nevoie de tehnologii inteligente care să susțină economii sustenabile, în acord cu combaterea schimbărilor climatice.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 5:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro