Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Alexandru Popa > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Alexandru Popa (Grupul parlamentar al PNL)
Guvernarea liberală - șansa României de a avea parte de o dezvoltare durabilă

După o perioadă economică nefastă pentru România, grav afectată de incapacitatea guvernelor PSD de a gestiona așa cum trebuie problemele țării, avem în aceste momente o șansă uriașă de dezvoltare și sunt sigur că această șansă nu va fi irosită!

Rezultatele deja se văd în economie, asta deși cabinetele Orban și Cîțu au guvernat România în plină criză sanitară și economică! Spun asta cu cifrele în față, care demonstrează, fără tăgadă, că România a avut cea mai rapidă recuperare economică dintre țările Uniunii Europene în ultimul trimestru din 2020, atunci când cei din Opoziție nu ne dădeau nicio șansă că vom reuși să trecem cu bine această criză. Astfel, conform datelor Eurostat, economia României a crescut cu 5,3% în trimestrul 4 din 2020, asta în timp ce economia Uniunii Europene a scăzut, în medie cu 0,4% în același trimestru.
Plecând de la aceste date, sunt convins că, în următorii ani, guvernarea liberală va însemna progres și dezvoltare pentru România și cetățenii săi! Știu că sunt multe de făcut, dar sunt convins că avem capacitatea de a prioritiza obiectivele asumate prin programul de guvernare și de a implementa cât mai rapid măsurile promise.
Nu putem investi în viitorul copiilor noștri fără a acorda o atenție deosebită politicii de investiții a Guvernului. Astfel, la momentul în care am construit bugetul pe anul 2021 am avut ca principal obiectiv continuarea investițiilor începute în anul 2020, fiind, astfel, alocate sume importante pentru finanțarea și finalizarea marilor proiecte de investiții, cu rol esențial în modernizarea statului. Prin investițiile prevăzute în buget, care ating un nivel record pentru România ultimelor 10 ani, ne propunem, așadar, să reducem efectele crizei sanitare și să repornim motoarele economiei reale.
Consider că politica de investiții publice masive asumată de guvernul liberal reprezintă cheia succesului pentru a redresa rapid economia României și vreau să va asigur, pe această cale, că PNL își va respecta angajamentul luat în campania electorală de a reorienta economia dinspre consum spre investiții!
O șansă istorică o reprezintă în acest sens, printre altele, absorbția fondurilor europene din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, fiind vorba de aproximativ 30 de miliarde de euro pe care îi avem la dispoziție pentru a finanța proiectele mari de investiții ale României, dar și de a reforma din temelii modul de funcționare al statului, pentru că fără reforme structurale reale nu vom putea reclădi pe baze solide economia. Țin să precizez, în ciuda criticilor aduse de adversarii politici, că dezbaterile privind modul în care va arăta PNRR sunt în plină desfășurare zilele acestea, echipele ministerelor fiind conștiente că lucrurile trebuie accelerate pentru a redacta un program care să reprezinte în mod real interesele de dezvoltare ale României.
Așa cum modelul liberal de dezvoltare al României și-a arătat eficiența anul trecut, cu siguranță va da rezultate și în perioada următoare! Trebuie doar să avem încredere că suntem pe drumul cel bun!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 15 iunie 2024, 1:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro