Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
tudor.pop@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Rareș Tudor Pop > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Alexandru Popa (Grupul parlamentar al PNL)
PSD trebuie să înceteze șantajul la adresa brăilenilor! Bugetul alocat UAT-urilor trebuie să fie direcționat pe proiecte de investiții și nu în funcție de afinitățile politice!

În toți acești ani cât a condus Brăila, PSD a urmărit doar să subjuge mediul economic brăilean, pe de o parte, iar pe de altă parte să mențină comunitățile locale în mizerie, fără fondurile necesare proiectelor de investiții, totul doar pentru ca primarii să depindă de pixul șefului de la județ.

Astfel se explică și atacurile lansate la adresa mea de liderii PSD, deranjați foarte tare de faptul că am avut curajul să pun degetul pe rană și să demasc șantajul grosolan pe care îl practică la adresa unor brăileni!
Este inadmisibil, într-o democrație consolidată, ca un președinte de consiliu județean să condiționeze acordarea de fonduri pentru o localitate din județ, respectiv Viziru, de votul pe care îl vor acorda locuitorii la alegerile pentru funcția de primar! Este scandalos ca banii publici destinați dezvoltării UAT-urilor să fie împărțiți în funcție de culoarea politică a primarilor! Totodată, este o premieră ca un pesedist să recurgă la un astfel de șantaj în mod public, care ne arată, încă o dată, că vechile năravuri nu se pierd, iar PSD rămâne același partid retrogad cu apucături comuniste!
Din păcate, datele statistice referitoare la mediul economic, situația infrastructurii, domeniul asistenței sociale, învățământului sau sănătății, ne arată că, sub conducerea administrațiilor PSD, Brăila a regresat, fiind îngropată în sărăcie! În toate aceste domenii identificăm adevărata măsură a (in)capacității administrațiilor conduse de PSD!
PSD înseamnă sărăcie, în timp ce PNL înseamnă dezvoltare! Românii și-au dat seama și au votat în consecință la ultimele scrutine electorale. Tocmai de asta, consider că avem o responsabilitate uriașă față de cei care ne-au acordat încrederea lor pentru a-i reprezenta în administrația locală sau centrală!
Brăila are nevoie de o consolidare a capacității instituțiilor administrației locale, care să furnizeze servicii publice eficiente și de calitate cetățenilor săi! Iar pentru asta trebuie să ne rupem definitiv de politica lipsită de viziune și gândire strategică a unor lideri politici vremelnici, care continuă să se comporte în aceeași manieră păguboasă pentru cetățeni de 30 de ani încoace. Consider că a venit vremea oamenilor curajoși, care știu ce au de făcut și pentru care faptele trebuie să fie dovada competenței lor și nu vorbele aruncate în van, doar pentru a mai puncta electoral! Pesediștii trebuie să iasă din logica de campanie și să faca, măcar în al doisprezecelea ceas, ceva constructiv pentru Brăila!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 13 iulie 2024, 20:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro