Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Gheorghe Pecingină > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu Titus Păunescu (Grupul parlamentar AUR)

Cu doar câteva zile înainte de vacanța parlamentară, deputatul Alianței pentru Unirea Românilor, Silviu Titus Păunescu, trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea necontrolată a prețurilor și dobânzilor, în condițiile în care autoritățile și-au dovedit incapacitatea de a gestiona criza.

Deși asistăm la o creștere fără precedent a prețurilor, a inflației și a dobânzilor, Guvernul, președintele și veșnicul guvernator al BNR beneficiază încă de o liniște socială care se pare că-i mulțumește.
De ce cresc prețurile atât de mult? Cetățeanul nu e interesat de inflație, ci de calitatea vieții care îi scade într-un ritm accelerat - gazele, energia, uleiul și ouăle au înregistrat scumpiri fabuloase – și vă dau un singur exemplu, prețul uleiului a crescut cu 44%! În al doilea rând, chiar dacă prețurile la gaze sunt plafonate, creșterea a fost de 86%, nici nu vreau să îmi închipui ce s-ar fi întâmplat dacă nu exista această măsură. Desigur, România beneficiază de importante resurse naturale – gaze și petrol – dar facturile le achităm către furnizori străini. În al treilea rând, prețul combustibililor a crescut cu 38%. Dar, 60% din prețul benzinei sau motorinei reprezintă taxe și impozite care se pierd în gaura neagră a bugetului. Și lista poate continua: produse autohtone de sezon în marile lanțuri de magazine nu, irigații nu, zootehnie nu, ROBOR scăpat de sub control, forță de muncă din ce în ce mai puțină.
La toate aceste întrebări, guvernul PNL - PSD - UDMR, adică USL, mimează politici sociale și așteaptă sfârșitul conflictului din Ucraina, se pare, crezând că totul va reveni la normal. Ceea ce nu se va întâmpla! Răspunsurile la întrebările simple sunt amânate și, din păcate, sunt amânate pe timpul nostru, pe sănătatea noastră, pe coșul nostru zilnic, pe viața noastră, până la urmă! Din 2024, însă, când o nouă generație politică va conduce România, toate aceste lucruri se vor schimba!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 15 iulie 2024, 21:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro