Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Gheorghe Pecingină > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu-Titus Păunescu (Grupul parlamentar AUR)
Agricultura României secătuită de Guvern

După haosul pandemiei care a afectat și agricultura, Guvernul îngroapă sectorul agricol neacordând despăgubiri de secetă. Este evident ,domeniul agriculturii nu stă pe agenda membrilor Executivului, dar, în schimb, se cred europeni?

Un guvern responsabil ar trebui să acționeze pentru politici coerente împotriva schimbărilor climatice și pentru sprijinirea sectorului agricol local, nu prin încurajarea de importuri din alte state pentru ca economiile acestora să crească, iar românii să o ducă din ce în ce mai greu.
Prin Politica Agricolă Comună (PAC) 2021-2027 se recomandă alocarea de resurse pentru combaterea schimbărilor climatice, iar Guvernul României nu alocă despăgubiri de secetă. Cum este România în acord cu politica agricolă europeană?
Alianța pentru Unirea Românilor atrage atenția asupra necesității ca agricultura să beneficieze de o suplimentare a bugetului, iar parlamentarii AUR au depus amendamente, au votat pentru mărirea bugetului Agriculturii și acordarea despăgubirilor de secetă. Acestea au fost respinse la vot de majoritatea PNL-USR-PLUS – UDMR.
Sprijinirea fermierilor și a producătorilor agricoli, a micului întreprinzător român, este unul dintre principalele noastre obiective în Parlament, pentru ca societatea românească să fie pe propriile picioare și nu dependentă de importuri. Este inadmisibil ca un guvern să abandoneze un sector fragil, așa cum a devenit cel agricol în urma efectelor pandemiei.
Alianța pentru Unirea Românilor pledează pentru creșterea urgentă a bugetului Agriculturii și crearea cadrului legislativ pentru susținerea producției agricole, a fermelor de legume și fructe și crearea unor centre de depozitare și valorificare a producției cu sprijinul statului. Agricultura trebuie să devină obiectiv național!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 16 iulie 2024, 3:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro