Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Răzvan Horia Mironescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Horia Răzvan Mironescu (Grup PNL)

În data de 23 septembrie 2015 am avut o întâlnire de lucru la sediul Comisiei Europene din Bruxelles cu doamna Corina Crețu, Comisar European pentru Politică Regională.

Tema discuțiilor a fost legată de alocarea financiară pentru POR 2014-2020 în cadrul Axei 3 - măsura prioritară 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor, precum și prevederile cuprinse în Ghidul specific aferent acestei măsuri.
În calitate de deputat ales în Municipiul București am adus în discuție faptul că alocarea bugetară pentru investițiile în creșterea eficienței energetice pentru blocurile de locuințe din capitală este mult inferioară nevoilor, având în vedere că aici se regăsesc 43% din totalul apartamentelor conectate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, prioritate a programului de sprijinire a eficienței energetice.
Astfel, în sectorul locuințelor, la nivelul Bucureștiului, pentru perioada de finanțare 2014-2020 sunt alocate doar 120 mil. euro, din care 40,5 mil. euro pentru clădiri publice și 79,5 mil. euro pentru clădiri rezidențiale.
Doamna comisar Corina Crețu a evidențiat faptul că alocările bugetare pe regiuni de dezvoltare sunt atributele exclusive ale statelor membre și, de aceea, am solicitat ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice analizarea în regim de urgență a acestui aspect în vederea corelării necesarului de finanțare cu realitatea din teren.
De asemenea, am subliniat că este necesar ca și pentru proiectele de reabilitare termică finanțate din fonduri nerambursabile să se permită autorităților locale de a prelua, în limita bugetului local, costurile aferente asociaților de proprietari care nu pot suporta nivelul cerut al cheltuielilor, mai ales în condițiile impunerii unor lucrări complexe de creștere a eficienței energetice.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 5 martie 2024, 7:04
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro