Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
titus.paunescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Silviu-Titus Păunescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu Titus Păunescu (Grupul parlamentar AUR)

Recenta conferință de presă a premierului României, în ciuda optimismului afișat cinic, n-a făcut decât să demonstreze că împăratul este din ce în ce mai gol – bilanțul celor șapte luni de guvernare se reduce la trei cuvinte de lemn - “Stabilitate, siguranță și dezvoltare” - care nu reflectă absolut deloc realitatea zilnică în care trăiesc milioane de români.

Ceea ce se ascunde abil de către actuala coaliție de guvernare și de o presă bine plătită din bani publici este faptul că inflația record împinge, zi de zi, spre limita sărăciei familii întregi, că insolvența este și ea la un nivel nemaiîntâlnit, iar pensionarii abia supraviețuiesc.
Dar să vedem care este fața adevăratei Românii, România reală, pe care domnul Ciucă, guvernul și partidele nu vor să o vadă, darămite să mai și lucreze pentru ea: țara noastră e una dintre țările din UE cu cea mai mare inflație. Iar pentru cine nu știe, inflația = sărăcie! Stabilitatea fiscală e un mit – la fel, predictibilitatea. Marile proiecte de infrastructură sunt în așteptare, în cel mai bun caz, România va realiza doar jumătate din kilometri de autostradă prin PNRR, industria este și ea pe butuci, marii producători oprindu-și activitatea din cauza creșterii prețurilor la electricitate și gaze. Banii din pre-finanțările PNRR nu au fost cheltuiți. Sprijinul pentru facturile la energie este nu numai minim, ci și pune statul în ipostaze rușinoase față de companiile din domeniul energiei – plățile se fac cu întârzieri considerabile. Paradoxal, firmele au obligații fiscale noi, de la 1 iulie – facturarea electronică (RO e-Factură), dar nu au încă la dispoziție documentația tehnică integrală necesară pentru adaptarea sistemului informatic intern la cerințele ANAF. Peste 1 milion de bătrâni sunt nevoiți să trăiască din pensii de 1000 de lei.
Iar acestea sunt doar câteva aspecte ale unei realități pe care domnul Ciucă pur și simplu nu o vede! În schimb, românii o trăiesc zi de zi!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 17 iunie 2024, 16:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro