Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
Links:
titus.paunescu@cdep.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2020-present > Chamber of Deputies > Silviu-Titus Păunescu > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu-Titus Păunescu (Grupul parlamentar AUR)
Nicolae Dabija a plecat la Domnul privind cum frații sunt separați cu forța

Ziua de 15 martie a fost declarată zi de doliu național în Republica Moldova. Este ziua în care Nicolae Dabija, marele scriitor, academician și reprezentant al valorilor românești a fost condus pe ultimul drum.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a dorit să participe la funeraliile marelui om de cultură și să cinstească memoria acestui reprezentant de seamă al neamului românesc, însă cei care luptă fără onoare pentru dezbinarea unității spirituale și identitare a românilor de aici și de dincolo de Prut, au încălcat orice principii internaționale ale mobilității și relațiilor diplomatice și au interzis intrarea delegației AUR pe teritoriul Republicii Moldova.
Cei care ne-au interzis să fim acolo, la mormântul unui far al unității și limbii române, vor vedea că „zorile unirii” dintre frații rămân deschise chiar și atunci când granițele sunt pe nedrept închise.
S-a demonstrat încă o dată că cei din fruntea țării, deși transmit un fals mesaj solidar pentru ambele maluri ale Prutului, nu probează acest mesaj cu faptele lor.
Noi, cei din AUR, nu vom tăcea până când nu vom realiza idealul românilor de a fi împreună.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania monday, 15 july 2024, 15:42
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro