Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
luări de cuvânt în plen
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Constantin-Neculai Pătrăuceanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Silviu-Titus Păunescu (Grupul parlamentar AUR)
Nicolae Dabija a plecat la Domnul privind cum frații sunt separați cu forța

Ziua de 15 martie a fost declarată zi de doliu național în Republica Moldova. Este ziua în care Nicolae Dabija, marele scriitor, academician și reprezentant al valorilor românești a fost condus pe ultimul drum.

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a dorit să participe la funeraliile marelui om de cultură și să cinstească memoria acestui reprezentant de seamă al neamului românesc, însă cei care luptă fără onoare pentru dezbinarea unității spirituale și identitare a românilor de aici și de dincolo de Prut, au încălcat orice principii internaționale ale mobilității și relațiilor diplomatice și au interzis intrarea delegației AUR pe teritoriul Republicii Moldova.
Cei care ne-au interzis să fim acolo, la mormântul unui far al unității și limbii române, vor vedea că „zorile unirii” dintre frații rămân deschise chiar și atunci când granițele sunt pe nedrept închise.
S-a demonstrat încă o dată că cei din fruntea țării, deși transmit un fals mesaj solidar pentru ambele maluri ale Prutului, nu probează acest mesaj cu faptele lor.
Noi, cei din AUR, nu vom tăcea până când nu vom realiza idealul românilor de a fi împreună.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 15 iulie 2024, 22:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro