Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
radu.panait@cdep.ro
http://www.panait.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Radu Panait > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Radu Panait (Grupul parlamentar al USR)
Familiile monoparentale în grija cui rămân?

În calitate de parlamentar al acestei țări, consider că datoria noastră este să avem legislație care să stimuleze productivitatea și creșterea societății noastre.


Copiii de astăzi vor fi pilonul nostru de sprijin pe următorii ani, această afirmație cred că orice politician responsabil o va susține, nu există loc de interpretări sau de nuanțe.

În aceste timpuri tulburi când ni se cere să ne ținem copiii acasă atunci când strănută sau au primele semne ale unei răceli, vedem cu adevărat care sunt multele lipsuri din legislația care ar trebui să ajute realmente părinții din societate.
Conform OUG nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, atunci când copilul nostru sub 7 ani este bolnav, putem sta acasă cu el, lucru perfect normal și corect, însă după ce depășește această vârstă ce trebuie să facem cu el? Să-l închidem în casă și să-l lăsăm singur? Multi părinți își sacrifică concediul de odihnă pentru a sta acasă cu copiii, acțiune care afectează mult productivitatea lor, iar în baza unor studii am aflat că nu este indicat să lăsăm copiii sub 12 ani singuri in casă pe perioade mai mari de 3 ore.
Le solicit colegilor mei parlamentari mereu de a nu pierde din vizor obiectivele, iar datoria naoastră este să ne asigurăm în permanență că legislația este făcută pentru oameni, nu din populism, ci cu intenția reală de a-i ajuta.
În acest sens, voi depune un proiect de lege care urmărește această corectare a unei situații dificile prin care au trecut și vor trece multi părinți români și anume, creșterea vârstei de la 7 la 12 ani pentru acordarea concediului de îngrijire a copilului bolnav. În cele mai multe cazuri vorbim doar de câteva zile, iar impactul produs asupra bugetului va fi unul nesemnificativ.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 28 mai 2024, 19:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro