Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.ostaficiuc@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Marius-Eugen Ostaficiuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Marius-Eugen Ostaficiuc (Grupul parlamentar al PSD)
Nu mai politizați investițiile pentru comunitate!

Investițiile publice pentru comunitățile locale nu trebuie politizate. Proiectele oricărui minister nu mai trebuie asumate de vreun șef vremelnic. Mă refer și la situația din Biharia, județul Bihor, unde a fost inaugurată o sală de sport cu fonduri de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, cu o valoare de 9 milioane de lei.

Cu toate acestea, sala a fost decorată în culorile statului maghiar, etnie reprezentată de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării. Orice investiție în infrastructura școlară, cea de sport sau de altă utilitate publică nu trebuie privită ca un capital politic. Cu atât mai mult cu cât discutăm din nou în spațiul public de acest conflict interetnic. Nici românii și nici maghiarii nu trebuie târâți în acest scandal, însă nici reprezentanții mediului politic nu trebuie să apese pedala pentru a crea aceste dispute. Fiind vorba de un reprezentant din arcul guvernamental, situația este cu atât mai tensionată și lucrurile nu trebuie să escaladeze. Nici un ministru nu trebuie să își asume personal proiectele publice. Ministerul Dezvoltării a implementat numeroase proiecte în țară, proiecte care însă nu au fost politizate că cele din ultima perioadă pe astfel de criterii etnice. Important este că aceste investiții publice să ajungă la comunitate și să nu mai treacă granițele unui scandal etnic. Fiecare membru al comunității trebuie respectat, fiecare merită o viață mai bună, însă nu pe baza discriminărilor de etnie. Sper că astfel de situații să nu se mai repete, România nu mai are nevoie de un alt scandal de acest tip.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 3 februarie 2023, 12:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro