Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.ostaficiuc@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Marius-Eugen Ostaficiuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Marius Eugen Ostaficiuc (Grupul parlamentar al PSD)
PSD s-a ținut de cuvânt! Alocațiile pentru copii și pensiile vor fi majorate!

Guvernul României a luat în calcul un proiect privind majorarea alocației de stat pentru copii, precum și acordarea unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație. Mai exact, alocația de stat pentru copii crește la 600 de lei pentru copiii până la 2 ani, sau până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități. Mai mult, alocația de stat crește la 243 lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani, dar și după 18 ani, pentru tinerii care urmează cursurile învațământului liceal sau profesional, pâna la terminarea acestora.

Sunt măsuri firești, măsuri adoptate de PSD și puse în practică de Guvernul României. Social democrații și-au asumat, încă de la bun început, o astfel de măsură fiscală, o măsură menită să vină în sprijinul copiilor din țară pentru a-i stimula, pentru a le oferi un mic imbold. Peste 3,6 milioane copii din întreaga țară beneficiază de o asemenea alocație, iar măsura creșterii acesteia era absolut necesară.
Practic, din ianuarie 2022, aceste alocații vor fi majorate, în conformitate cu situația actuală din țară. PSD are grijă de viitorul acestei țări, iar o asemenea măsură era cât se poate de necesară. Nu trebuie să ne oprim aici, ci să continuăm măsurile de redresare economică și de bunăstare socială, așa cum am stabilit de la bun început. România trebuie să revină pe calea cea bună, să fie un motor al economiei, aspecte pe care nu avem voie să le ignorăm.
Nu uităm nici de părinții și bunicii noștri. PSD a promis creșterea pensiilor, o măsură socială care trebuia de mult implementată de fostul Guvern. Măsurile de protecție socială propuse au consecințe pozitive pentru beneficiarii sistemului public de pensii din România și sunt menite să vină în sprijinul populației, atât prin majorarea unor prestații de asigurări sociale, cât și prin majorarea indemnizației sociale pentru pensionari. De la data de 1 ianuarie 2022 punctul de pensie va fi majorat la 1586 lei. Actualul Guvern a înțeles că aceste măsuri trebuie puse imediat în practică, tocmai pentru că nu ne mai permitem să ne batem joc de generații de copii și de vârstnici.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 3 februarie 2023, 13:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro