Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.ostaficiuc@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Marius-Eugen Ostaficiuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Marius Eugen Ostaficiuc (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernarea PSD, singura soluție!

Fie cu Florin Cîțu, fie cu propunerea lui Nicolae Ciucă, guvernarea de dreapta și-a demonstrat limitele.

Liberalii au anunțat cu fast că au decis în interiorul partidului să susțină nominalizarea lui Nicolae Ciucă la vârful Guvernului în discuțiile cu PSD și UDMR pentru formarea unui nou Executiv. Dacă ar fi să discutăm despre această nominalizare în raport cu plecarea lui Florin Cîțu, atunci se poate spune că este un pas înainte. Aceste negocieri pentru formarea Guvernului trebuie să fie finalizate cât mai repede, pentru a nu prelungi și mai mult criza politică.
Partenerii de dreapta au arătat până acum că nu au reușit să ducă țara la liman, să scoată România din criza profundă din ultimii doi ani și, mai grav, au reușit să o afunde și mai tare. Pe de altă parte, social-democrații au înțeles rolul lor în această situație, ceea ce a făcut ca decizia intrării la guvernare să fie cea mai bună soluție. PSD nu a dat înapoi, PSD a înțeles că în aceste vremuri de criză trebuie să se așeze la masă negocierilor pentru a găsi soluția cea mai bună.
Dreapta și-a atins limitele, dreapta nu mai poate guverna de capul său așa cum au sperat cei care vremelnic încă se mai află la butoane. În aceste condiții, o guvernare cu PSD este cea mai bună soluție, o soluție care poate redresa o Românie lovită din plin din toate părțile. Nu cred că mai este cazul să ne jucăm de-a numirile, să ne cramponăm de funcții si să tragem cu dinții de posturile generoase. Prioritatea Guvernului trebuie să fie poporul, nu bunăstarea apropiaților. Dacă partenerii de discuții înțeleg toate aceste aspecte, atunci sigur se va ajunge la un numitor comun, iar lucrurile vor merge pe făgașul normal. Să nu mai facem balet cu posturile guvernamentale, pentru că nu aceasta este soluția pe care o așteptăm cu toții, indiferent că suntem miniștri, parlamentari, directori sau muncitori la uzină!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 3 februarie 2023, 11:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro