Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.ostaficiuc@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Marius-Eugen Ostaficiuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Marius Eugen Ostaficiuc (Grupul parlamentar al PSD)
Nu girăm dubla incompetență. Iohannis își bate joc de poporul român. Guvernul propus sfidează sănătatea în mod rușinos

Trista realitate a zilelor noastre: Puterea nu are oameni, nu are fondul genetic pentru a prezenta un Guvern eficient. Pleacă un Guvern incompetent și dorește să vină unul lamentabil. Echipa lui Dacian Cioloș, premierul desemnat, reprezintă o adevărată bătaie de joc la adresa românilor. Cabinetul propus de Dacian Cioloș este o copie fidelă a Guvernului Cîțu.

Nominalizarea Ioanei Mihăilă ca ministru al Sănătății este o adevărată sfidare la adresa bunului simț. Nominalizarea acesteia arată o dublă bătaie de joc la adresa populației. În primul rând pentru că este o pierdere de timp această nominalizare, neavând nici un viitor. Tocmai pentru că atât președintele Iohannis cât și Cioloș știau acest lucru.
O asemenea propunere reprezintă o sfidare lamentabilă la adresa românilor. Ioana Mihăilă nu a fost capabilă să facă nimic pentru pregătirea valului 4 al pandemiei, iar efectele se văd pe deplin acum. România este astăzi campionă europeană a morților și a infectării COVID cauza doamnei Mihăilă. Cât a fost ministru al Sănătății, aceasta nu și-a făcut deloc datoria.
Se vede clar că, în România, nu s-a testat și nu se testează masiv ca în alte țări europene pentru ruperea lanțului de contaminare. În plus, medicamentele antivirale eficiente lipsesc complet și în farmacii. Abia dacă se dau cu țârâita în spitale astfel de medicamente. Nu trebuie uitat nici faptul că România a ajuns o țară calamitată medical unde Organizația Mondială a Sănătății caută să intervină pentru rezolvarea dezastrului sanitar. România a ajuns și țara unde există un număr mare de decese evitabile, eșecul gestionării crizei COVID fiind evident.
Puteam evita o asemenea catastrofă? Probabil că da. Însă indolența autorităților și-a spus cuvântul.
Principalul vinovat este președintele Klaus Iohannis, cel care în vară declara public că vaccinarea a fost un succes și că practic am oprit pandemia. Pe lângă șeful statului, la fel de vinovați sunt și ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și tot Guvernul Cîțu.
Dacă astăzi suntem un popor distrus, nu se datorează dispariției fabricilor și uzinelor, aceasta fiind doar o consecință, ci din cauza factorului uman.
Lipsa oricărui criteriu de selecție a liderilor politici a făcut ca Romania să fie o colonie vasală multora.
Atâta timp cât farsorii dansează pe scena publică mimând societatea civilă, PSD nu va vota Guvernul Cioloș, PSD nu va gira o iresponsabilă pierdere de timp, din cauza lui Iohannis. PSD reafirmă soluția reală, aceea a unui Guvern de specialiști până la alegerile anticipate.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 5 decembrie 2023, 10:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro