Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.ostaficiuc@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Marius-Eugen Ostaficiuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Marius Eugen Ostaficiuc (Grupul parlamentar al PSD)
Premierul caută vinovații unde nu trebuie. Valul 4 al pandemiei l-a prins ca sezonul de iarnă: pe nepregătite!

Record de cazuri de Covid-19 în întreaga țară, peste 6.000 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 ore. România se confruntă din plin cu noul val al pandemiei, avem din nou spitalele pline, iar paturile de la Terapie Intensivă sunt deja insuficiente.

Coordonatorul campaniei de vaccinare deja vorbește de graba administrării celei de-a treia doze de vaccin, iar Guvernul a impus obligativitatea prezentării certificatului verde acolo unde incidența cazurilor a explodat.
În față acestor măsuri, premierul Florin Cîțu caută vinovații în altă parte. În loc să se uite în curtea proprie, în loc să-și asume această situație, Florin Cîțu caută responsabilii în alte locuri, poate că va ieși el basma curată din tot acest haos. Prim- ministrul a susținut că va cere o anchetă pentru a afla cum a fost pregătit valul 4 și că îi va trage la răspundere pe cei care nu au ținut cont de recomandările sale. Acum cere măsuri zilnice, cere rapoarte zilnice, cere verificarea paturilor ATI, de parcă până acum toată lumea a dormit.
Sigur, cazuri precum cel de la spitalul mobil de la Lețcani pot fi luate peste tot în discuție, însă aceste aspecte trebuiau reglementate demult, înainte de debutul valului 4 și nu în plin proces, când românii iau din nou cu asalt unitățile medicale.
Din păcate, premierul României dă din nou dovadă de indolență, de incompetență și de scuze ieftine. Florin Cîțu nu și-a asumat niciodată nimic, a căutat mereu vinovații în altă parte, sperând că scandalurile îl vor ocoli. Florin Cîțu ar trebui să înțeleagă că de fiecare dată când a căutat să dea vina pe altcineva nu a avut câștig de cauză. Experiența anului trecut nu l-a ajutat cu nimic. Românii au deja un an de Covid, au trecut prin atâtea, nu au avut paturi suficiente și au încercat să respecte măsurile impuse. Acum, cu tot cu vaccin, situația pare că se repetă. Cine este însă principalul responsabil de această situație? Oare nu premierul? Oare nu șeful Guvernului este cel care gestionează lucrurile? Coordonatorul campaniei de vaccinare nu are treabă cu paturile ATI, nu gestionează unitățile medicale. Sigur că această campanie de vaccinare nu a avut efectul scontat și că mulți români fie nu au apucat să se vaccineze, fie nu au fost convinși suficient să o facă. Atunci problema vine din altă parte, tocmai de la vârful Guvernului, de la cel care a inițiat această campanie și care a pus pe alții să o deruleze! Florin Cîțu ar trebui să se privească în oglindă și să realizeze că problema pleacă de sus.
Însă ia de unde nu-i. Valul 4 l-a prins ca sezonul de iarnă pe drumari, pe nepregătite!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 3 februarie 2023, 11:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro