Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.ostaficiuc@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Marius-Eugen Ostaficiuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Marius Eugen Ostaficiuc (Grupul parlamentar al PSD)

Românii au nevoie de o alternativă la guvernare. Golful și plimbările pe plajă nu scot țara din criză! În timp ce alții se chinuie să nu scape ciolanul din gură și se dau de ceasul morții că vor binele țării, se conturează o alternativă la ceea ce se întâmplă astăzi la vârful guvernării.

O demonstrează un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională. Dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obține 36 la sută din voturi, în vreme ce PNL ar avea 19 la sută, AUR 14 procente, iar USR- PLUS ar avea doar 11 la sută. Este o dovadă clară a faptului că românii nu mai au încredere în acest guvern toxic, în alianța struțo-cămilă dintre PNL și USR- PLUS, o coaliție care nu numai că nu a făcut nimic concret pentru România, ci a și dus țara de râpă în cea mai gravă criză din ultimii ani.
Este cât se poate de evident că Florin Cîțu și oamenii lui au provocat un adevărat haos și că românii s-au săturat să fie mințiți, manipulați și trădați de promisiuni neonorate. Același sondaj arată și faptul că românii sunt tot mai îngrijorați de creșterea prețurilor și de nivelul tot mai scăzut de trai. Vedem cum 36 la sută din persoanele care au participat la sondaj au spus că au ca principală îngrijorare creșterea prețurilor. Aceste detalii ar trebui să le dea de gândit guvernanților. Însă în momentul în care președintele Klaus Iohannis vorbește despre golf, în momentul în care premierul Florin Cîțu fuge la Vama Veche să se relaxeze, iar USR-iștii au copiat modelul PNL de alegeri interne cu scandal, este clar în ce direcție ne îndreptăm.
Românii au nevoie de o alternativă, de un guvern competent, capabil să-și asume proiectele pentru țară, un guvern care poate scoate țara din criză. Florin Cîțu și gașca lui nu mai pot fi o alternativă la Palatul Victoria pentru că și-au demonstrat din plin incompetența. Românii "trebuie să știe", vorba premierului, ce-i poate pielea acestuia și care sunt interesele reale ale crizei guvernamentale.
Nu discutăm despre infantilismul USR-PLUS, alianța care a demonstrat din plin că trăiește într-o lume paralelă și care nu este capabilă să guverneze. Sondajul realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională a demonstrat deja acest lucru. Discutăm de PNL și de oamenii din acest partid, formațiune care a arătat că nu poate gestiona ministerele, că nu poate ține pasul cu problemele României. Este evident că avem nevoie de o schimbare.
Moțiunea de cenzură poate fi un prim pas spre normalitate.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 3 februarie 2023, 11:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro