Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.ostaficiuc@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Marius-Eugen Ostaficiuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Marius Eugen Ostaficiuc (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul se ține de povești și le mai și explică!

Explozia prețului la energie va da startul unui val de scumpiri în lanț cu costuri greu de suportat pentru buzunarul omului de rând.

Asta înseamnă că această problemă trebuie analizată cu maximă atenție și responsabilitate, nicidecum exploatată politic!
Explicațiile ministrului Energiei în Parlamentul României sunt pur tehnice și sună mai degrabă a calcule matematice. Adevăratele calculi, însă, se vor regăsi în bugetul fiecărei familii, mai ales că peste două luni vine iarna.
Guvernul trebuie să vină cu argumente serioase pentru această situație și ,totodată, cu măsurile de protecție socială ce se impun.
Până se va întâmpla aceasta, asistăm la aceleași banale scuze cu "situația moștenită" de la guvernele anterioare.
Comisia parlamentară de anchetă privind creșterea prețurilor la energie si gaze trebuie să facă o analiză obiectivă, o evaluare corectă a acestor măsuri și populația să fie informată imediat.
Ministrul Virgil Popescu trebuie să își asume responsabilitatea pentru acceptarea acestor măsuri, nu să se ascundă dupa deget, mascând realitatea.
Facturile la energie electrică și gaze naturale arată cât de grea este situatia în acest moment și ce efort financiar fac românii pentru a suporta aceste costuri și altele ce decurg de aici.
Plafonarea prețurilor ar fi o soluție, însă trebuie găsită o formulă prin care acest lucru să nu mai fie la discreția unor indivizi ori monopolul unor companii. Să nu mai dăm vina pe cei de dinainte, ci să căutăm cu adevarat soluții, să fim cu bună credință.
Guvernul Cîțu a fost cel care a făcut ca prețurile facturilor să crească, prin incompetență și lipsă de implicare. Acest lucru, asociat crizei politice generată de absurditatea si încăpățânarea unui personaj fără scrupule, ce nu înțelege că trebuie să facă zece pași în spate, dar și a unei coaliții fantomă, ne arată un tablou sumbru al situației socio-economice în care se află țara noastră la acest moment.
România are nevoie de stabilitate economică, de un Guvern cu oameni capabili și preocupați de viitorul acestei țări.
Astăzi vorbim de prețurile la energie, de costuri, lipsuri, sărăcie. Mă întreb când va veni ziua să vorbim despre creștere economică, despre creșterea nivelului de trai. Evident că sub acest Guvern șansele sunt nule. Zilele trec, iar populația este tot mai îngrijorată de instabilitatea economică și politică.
Nu mai avem de ce să așteptăm explicatii, chiar daca ministrul Energiei spune ca a votat pentru această comisie. Românii au nevoie de fapte. Cifrele scoase din joben nu mai păcălesc pe nimeni. Asta trebuie sa priceapă Florin Cîțu, Virgil Popescu si restul băieților veseli din actualul Guvern.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 3 februarie 2023, 12:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro