Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.ostaficiuc@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Marius-Eugen Ostaficiuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Marius Eugen Ostaficiuc (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernanții ne servesc circ pe moțiune de cenzură. Dar pâine cine le dă românilor?

Tot spectacolul de pe scena politică este regizat de maestrul în combinații și manipulare, Florin Cîțu. De scenariu s-a ocupat cu brio președintele Iohannis "tăcut și surprins" ca de obicei.

Nu mai este pentru nimeni un secret motivul pentru care s-a ajuns aici, ce anume a generat o situație ridicolă cu urmări catastrofale atât pe plan economic cât și pe plan politic, în condițiile în care încrederea cetățenilor în partidele politice și politicieni este la cote minime.
Fie că vorbim de controlul justiției, ori a banilor proveniți din fonduri europene, lupta internă dintre Orban și Cîțu pentru funcția de președinte al partidului și implicit cea de viitor candidat la alegerile prezidențiale, agenda de lucru a Guvernului a fost înlocuită cu agenda PNL.
Este inadmisibil să se întâmple așa ceva în actualul context socio-economic european după un an și jumătate de pandemie COVID-19. De neconceput ca o luptă pentru șefie în cadrul unui partid să acapareze atât Parlamentul cât și Guvernul, în timp ce probleme importante își așteaptă rezolvarea.
Coaliția de la guvernare și-a dat duhul în ciuda tuturor promisiunilor științifico-fantastice făcute românilor! Cei de la USR PLUS s-au simțit îndepărtați de la ciolan și nu au acceptat să se mulțumească cu firimiturile de la masa PNL, așa că și-au depus demisiile din Guvern.
Jucând rolul de victimă și arătând cu degetul către foștii parteneri de guvernare ca fiind cei mai răi și ei cei mai albi și mai strălucitori, miniștrii din USR PLUS au plecat fără să țină cont că blochează activitatea ministerelor, adâncind și mai tare criza economică și politică în care ne aflăm. Liderii USR PLUS, domnul Barna și domnul Cioloș, prin declarații zgomotoase și mesaje mobilizatoare, au transmis mereu românilor că ei sunt singurii preocupați cu adevărat de soarta țării și a cetățenilor ei. Dar iată că a venit și momentul adevărului și vraja s-a rupt când interesele personale și de partid au avut de suferit. S-au scos săbiile din teacă, războiul psihologic și mediatic a început și cei de la USR PLUS, lepădându-se ca de satana de cei de la PNL, au bătut palma cu AUR, uitând de toate promisiunile făcute românilor.
În paralel cu acest circ politic de prost gust, problemele cu adevărat importante pentru țară au fost abandonate.
Euro își continuă ascensiunea nestingherit în raport cu leul, ceea ce duce la un val de scumpiri la utilități, medicamente, alimente.
Prețul la energia electrică provoacă coșmaruri oamenilor în condițiile în care nivelul de trai a scăzut, numărul celor fără loc de muncă a crescut. Un nou an școlar a început dar în aceleași condiții ca și anul trecut, mult trâmbițatele măsuri pentru reparații și modernizarea unităților de învățământ au rămas doar pe hârtie. Zilele trecute ministrul învățământului se lăuda că toate școlile vor fi verificate până la începerea anului școlar pentru a se cunoaște problemele cu care se confruntă, în realitate doar un procent de 6% au fost vizitate, multe dintre ele fiind cu risc seismic. Mult blamatele wc-uri din curtea școlii au rămas la locul lor. Cele moderne, în mințile celor care le-au promis.
În timp ce alte țări europene precum Spania și Franța anunță măsuri de protecție, pentru cetățenii lor, preocupați de încetinirea sau chiar stoparea dezechilibrelor economice, Guvernul României este nefuncțional. Agenda de lucru este zero, amintindu-ne de Guvernul zero.
Președintele României, singurul care ar putea pune capăt acestui joc de-a "uite moțiunea, nu-i moțiunea" făcând uz de Constituție își continuă somnul liniștit. Nu vede, nu aude. Nici măcar nu mai "constată cu surprindere" că cel pe care il antrenează ca succesor la Cotroceni, Florin Cîțu, este un prim ministru lipsit de coloană vertebrală și mediocru.
Circ pe moțiune de cenzură avem, dar pâinea, pâinea cea de toate zilele, cine o asigură românilor?
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 3 februarie 2023, 12:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro