Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.ostaficiuc@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Marius-Eugen Ostaficiuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Marius Eugen Ostaficiuc (Grupul parlamentar al PSD)

PSD susține înființarea unei comisii de anchetă a datelor referitoare la pandemia de Covid-19. Este cea mai bună măsură care poate fi luată în acest moment pentru a se vedea odată pentru totdeauna situația actuală din țară.

Ne confruntăm cu o lipsă de transparență totală, de situații în care raportările referitoare la numărul de îmbolnăviri au fost făcute eronat și care au dus la interpretări. De altfel, această situație a ajuns și la urechile ministrului Sănătății. Din păcate, Vlad Voiculescu nu face altceva decât să se ascundă în spatele paginii de socializare și să întârzie luarea unor măsuri concrete.
Din moment ce sunt probleme legate de focare, de raportări care nu reflectă realitatea și care induc populația în eroare, este cazul sa se intervină. Dacă ei au ajuns să se contrazică în alianța de guvernare cu referire la aceste date, atunci situația este una extrem de gravă. Sunt aspecte care trebuie semnalate și scoase la lumină cât mai repede.
PSD a inițiat și un pact pentru sănătate, un pact care atinge puncte esențiale și care garantează românilor accesul la servicii medicale indiferent de cine ajunge la putere și vrea să-și impună propriile idei. Niciun român nu trebuie să mai fie lăsat fără asistență medicală și nimeni nu trebuie să sufere în țara lui așteptând să-i vină rândul la tratament.
Astfel, PSD cere depolitizarea sistemului de sănătate, colaborarea loială între autoritățile centrale și cele locale, asta indiferent de culoarea politică a decidenților. PSD cere profesionalizarea managementului spitalelor și a direcțiilor de sănătate publică, debirocratizarea la toate nivelurile sistemului și finanțarea adecvată a sistemului de sanitate.
Sunt măsuri clare și precise care pot fi puse în practică de către orice factor politic. Să lăsăm certurile zilnice, să lăsăm disputa pe ciolan si să ne concentrăm pe a oferi un sistem medical la nivel european cetățenilor care ne-au dat votul lor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 3 februarie 2023, 12:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro