Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.ostaficiuc@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Marius-Eugen Ostaficiuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Marius-Eugen Ostafciuc (Grupul parlamentar al PSD)
România, bătaia de joc a Guvernului. Unde ne sunt vaccinurile, domnule prim- ministru?

Guvernul PNL pare desprins dintr-un film cu proști. România nu este capabilă să administreze vaccinurile primite de la Uniunea Europeană, iar guvernanții par că se laudă cu acest lucru. În timp ce premierul Florin Cîțu nu contenește să se laude cu reușitele din procesul de vaccinare, sute de mii de români pierd șansa de a se vaccina la timp și mulți dintre ei ajung pe paturile de la ATI sau mor din cauza noului coronavirus.

Se fac cozi imense pe platforma de vaccinare, nimeni nu știe când va avea șansa să se imunizeze și toată lumea trăiește cu teamă. Și culmea, Guvernul a organizat vaccinarea atât de prost, încât nu a reușit să folosească decât 2,1 milioane vaccinuri din cele 3 milioane de doze primite. De ce lucrurile sunt scăpate de sub control? Organizarea este atât de proastă încât în centrele din România s-a injectat doar jumătate din cantitatea de vaccin Moderna ce ne-a fost distribuită și doar o treime din dozele de Astra Zeneca. Am ajuns să fim pe locul 15 în Uniunea Europeană ca procent din populația adultă care a primit cel puțin o doză de vaccin, conform Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor. Dar știm să facem liste imense de așteptare pe platformă, liste în care românii își pun speranța că vor scapă odată de acest virus perfid.
Guvernul Cîțu nu a fost în stare nici măcar să trimită o propunere, la cererea UE, prin care să implice țară noastră în procesul de producție și de distribuire a vaccinurilor, pentru a scădea nota de plată pe care o achită românii pentru achiziționarea acestora. Statele membre au fost invitate să identifice și să comunice dacă au posibilitatea să organizeze centre pentru procesul de producție sau de împachetare, iar România nu a trimis nici un răspuns. Dar, în continuare, guvernanții știu să se pozeze pe rețelele sociale, știu să vorbească frumos în public și la televizor, prostind pe față populația care nu are acces la toate aceste detalii.
Românii nu au nevoie de vorbe frumoase și goale. Românii au nevoie de acțiune imediată, de măsuri clare și coerente. Vaccinurile sunt necesare, vaccinurile ne duc către o viață normală, viața de dinaintea pandemiei. Cred că toată lumea vrea să-și recapete viața și libertatea totală. Însă Guvernul pare că este împotriva acestui lucru.
Florin Cîțu și ai lui trebuie să înțeleagă că nu vor fi veșnic la putere și că se află în slujba cetățeanului, nu împotriva lui.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 3 februarie 2023, 13:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro