Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.ostaficiuc@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Marius-Eugen Ostaficiuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Marius Eugen Ostaficiuc (Grupul parlamentar al PSD)
Poftiți la circ, circul este la Putere!

Am asistat în aceste zile la un veritabil spectacol de circ susținut de Guvernul PNL - USR/PLUS - UDMR. Numărul special al circarilor l-a reprezentat bugetul național pe 2021.

Din păcate, acest circ întreținut de clovnii Guvernului Cîțu și parlamentarii puterii va costa România pe termen lung. Nu este posibil că acest aparat al puterii să respingă pe bandă rulantă mii de amendamente depuse la buget, amendamente care au vizat tocmai dezvoltarea comunităților locale, proiecte de care unele regiuni aveau nevoie ca de aer.
Pentru actualul Guvern a fost însă mult mai simplu să respingă totul, dovada incompetenței fiind cât se poate de clară. Nu au dorit grădinițe noi pentru copii, nu au dorit dispensare noi în sate uitate de lume, nu au dorit nici măcar să crească alocațiile copiilor așa cum ar fi fost normal și firesc. Acesta este bugetul României în anul de grație 2021, un buget al intereselor, un buget al lipsei de viziune și al măsurilor de austeritate care nu au fost nici măcar gândite cu cap.
Jongleria politică a marilor ideologi din Guvern a dat greș. Nu poți să-i acuzi pe alții de părtinire, de combinații și de rea voință, când în curtea ta se află cei care au pâinea și cuțitul.
Este inuman ceea ce s-a întâmplat în aceste zile în plenul Parlamentului. După zeci de ședințe maraton, în care colegii din opoziție au încercat să-și expună propriile propuneri de proiecte, în care au încercat să aducă argumente și să vină cu inițiative pentru comunitățile pe care le reprezintă, iată că ne trezim în fața unor saltimbanci specializați în praf și pulbere.
Reforma sistemului sanitar este o halucinație guvernamentală, marile investiții în infrastructură sunt fete morgana scoase pe centura diverselor interese, în vreme ce domnul Cîțu și echipa lui de zgomot se lamentează că nu mai sunt bani și iau de la gura copiilor. Așa au calculat acești clovni: dacă fiecare copil are o pungă de pufuleți mai puțin, economia României e salvată...
Asist uluit la această teribilă bătaie de joc la adresa românilor, o bătaie de joc cu repercusiuni pe termen lung. Un Guvern de arlechini buimaci, magicieni ai vrăjelilor de tot felul, gata să probeze că albul e mov cu picățele și că niște studii banale sunt investiții cosmice...
Pe diferite voci, Cîțu-clovnii strigă: A-us-te-ri-ta-te!, apoi iau de la pensionari, iau de la copii și de la alte categorii defavorizate...
V-ați bătut joc de o întreagă țară, domnilor. Nu sunteți capabili să guvernați. Bugetul pe anul 2021 este o rușine pentru acest Guvern al incompetenței!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 3 februarie 2023, 12:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro