Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
marius.ostaficiuc@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Marius-Eugen Ostaficiuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Marius-Eugen Ostaficiuc (Grupul parlamentar al PSD)
Lipsa de asumare ucide!

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se ascunde în spatele imunității susținute de alianța PNL - USR-PLUS.

Chiar și pentru un singur caz, cel al românului decedat pentru că a fost plimbat 9 zile prin toată România și transportat în Belgia mult prea târziu, ar trebui ca domnul ministru Voiculescu să-și dea demisia de onoare! Avea o procedură de urgență care trebuia doar aplicată. Din păcate însă, domnul ministru nu a aplicat procedura pentru ca acel om să fie transportat în maximum 48 de ore la un spital specializat. Totul a început în Constanța. Ulterior, pacientul a fost transportat la Iași și apoi trimis la București!
Pompierul de serviciu Vlad Voiculescu trimite ACUM Corpul de control la Spitalele care l-au tratat, deși medicul român din Belgia care s-a ocupat de bărbatul cu arsuri grave a sesizat asta acum două săptămâni ......în 2 februarie 2021. Ministerul Sănătății nu a reacționat până acum câteva zile când pacientul a murit.
Asteptăm prezentarea rezultatului anchetei în cazul pacientului electrocutat, domnule ministru. Lipsa de asumare ucide!
Au ars 7 spitale în curtea Dvs si a colegului Tătaru. 4 chiar in mandatul Dvs, domnule ministru! Deci nu mai este o intamplare! Ati recunoscut public că abia acum ați citit raportul privind tragedia de la Piatra Neamț! Cât de superficial și incompetent puteți fi?
Ironia este că trebuia să faceți ce i-ați cerut ministrului Tătaru, domnule Voiculescu! Să verificați instalațiile de oxigen. Astfel, s-ar fi evitat tragedia de la Balș și ați fi salvat 19 vieți, pe când așa aveți 19 oameni pe conștiință. Asta în cazul în care aveți conștiință...
Domnule ministru, nu este suficient să arătați permanent ce au greșit "ceilalți". Asta o făceați când erați în opoziție! Sunteți singurul responsabil pentru ceea ce se întâmplă, domnule Voiculescu! Nu mai căutați vinovați în stânga și-n dreapta. Uitați-vă în propria ogradă!
Se pare că v-ați propus să aveți un registru al morților, al decedaților în mandatul dumneavoastră, pe care pare că nu l-ați îndeplinit încă!
Opriți-vă, domnule ministru! Continuați pe Facebook acest joc cinic al indiferenței și al nepăsării! Dar în lumea reală, cea a responsabilității, cea concretă, unde durerea și suferința există cu adevărat, opriți-vă !
Faceți un ultim bine tuturor !
Dați-vă demisia de onoare!
Moțiunea simplă depusă împotriva actualului ministru nu este nici cinică și nici ipocrită, după cum afirmă un coleg din alianța domnului Voiculescu. PSD a depus o moțiune îndreptățită, împotriva unui om depășit de situație, care nu face altceva decât să trimită controale peste controale fără a lua însă și măsuri clare. Nu poți îndrepta lucrurile doar dacă trimiți alți oameni în locul tău, fără să iei o măsură concretă și dând doar vina pe cei dinaintea ta.
Consider că domnul Vlad Voiculescu a avut suficient timp să analizeze situația sistemului medical, să își asume luarea unor măsuri pentru a nu mai avea parte de tragedii în unitățile sanitare românești.
Așa că, domnule ministru, dacă mai aveți onoare, trebuie să vă dați demisia!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 3 februarie 2023, 12:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro