Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Balan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
ASF este tot PSD! Ia cu două mâini exact de la cei care muncesc!

Solicit liderilor PSD Liviu Dragnea și Victor Ponta să nu mai caute în zadar vinovații pentru situația dezastruoasă a pieței asigurărilor, în special a tarifelor astronomice ale RCA, pentru că problema este chiar în curtea PSD.

Este înfiorătoare ipocrizia de care dau dovadă Liviu Dragnea și Victor Ponta în problema asigurărilor! Domnilor, nu mai mințiți! ASF este tot PSD! PSD controlează ASF! Nu mai căutați în zadar vinovații, ci chemați-vă membrii de partid din ASF la ordine și explicați-le că au dinamitat întreg sectorul de transporturi din România.
PSD a propus și a susținut în Parlament, ani la rândul, actuala conducere a ASF! PSD l-a propus pe actualul șef al ASF! PSD a propus majoritatea membrilor din consiliul ASF. Așadar, cea care decide asupra asigurărilor din România, asupra cui trăiește sau dispare din domeniul transporturilor este, în fapt, o aripă a PSD – aripa de supraveghere financiară social-democrată. Degeaba încearcă Liviu Dragnea să joace un teatru ieftin, făcându-se că abia acum a aflat de atrocitățile patronate de ASF. Nu îl crede nimeni! Este un actor slab! Minciunile sale sunt o altă formă de dispreț față de cei care muncesc onest în sectorul privat și care au ajuns să-și închidă firmele pentru că nu mai pot face față nici impozitelor introduse de PSD și Victor Ponta, nici lipsei de investiții și nici tarifelor RCA, mai mari, uneori, decât valoarea autovehiculelor!
Din anul 2009, firmele românești abia își trag suflarea și se chinuie să reziste, ca să nu închidă porțile. Parcă nu ar fi îndeajuns faptul că firmele străine le supun la o concurență acerbă, mai trebuie să vină și autoritățile din România să le mai pună o piedică în plus. Ori, la acest capitol, PSD se pricepe de minune! În 2014, Victor Ponta și PSD a dat prima lovitură transportatorilor prin aberanta supra-acciză aplicată carburanților, mii de angajați ajungând să îngroașe rândul șomerilor! Din anul 2015 și până în prezent tarifele amețitoare pentru RCA i-a îngropat practic pe cei care derulau activități în acest sector. Este la mintea cocoșului că toate aceste majorări de tarife fie închid firmele de transport, fie se duc direct în prețul de transport, care oricum era extrem de mare!
Cei mai afectați vor fi românii din județele îndepărtate de Capitală! Nu vreau să mă gândesc cât va trebui să scoată un sucevean din buzunar ca să ia autobuzul până la București! Nu vreau să mă gândesc la ce prețuri vor ajunge bunurile produse în sudul țării, tocmai la noi, în nord, în Bucovina. Dacă până acum județele din Bucovina erau oricum ocolite de investitori din cauza unui infrastructuri de transport precare și de costurile mari determinate de distanța față de București, acum chiar că ne putem lua gândul că viața bucovinenilor se va schimba în bine și că cineva ar dori să investească bani și să creeze locuri de muncă bine plătite!
Așadar, Liviu Dragnea să cheme la ordine ASF-ul, căci este o instituție moșită și botezată de PSD, și să găsească o cale de rezolvare cât mai urgent. Dacă nici unii, nici alții nu au soluții, atunci fie Liviu Dragnea să-i demită pe toți cei responsabili din ASF, fie PSD să-și asume că a mai dat o lovitură năucitoare mediului de afaceri din România!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 28 ianuarie 2022, 11:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro