Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Balan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
CNADNR își bate joc de varianta ocolitoare a Municipiului Suceava

Deputatul Ioan Balan se declară revoltat după ce a aflat din presa locală că CNADNR nu va finaliza nici în anul 2016 și poate nici în 2017 lucrările de construire la varianta ocolitoare a Muncipiului Suceava: „Este strigător la cer faptul că, începută în anul 2008, centura ocolitoare a Sucevei nu se va finaliza nici în acest an, deși cea mai mare parte a lucrărilor sunt deja efectuate.

Am văzut în presa suceveană un răspuns al CNADNR la întrebările formulate de jurnaliști și am crezut că cineva a greșit sau s-a grăbit când a scris articolul, că este o eroare materială. Din păcate nu era nici o greșeală, ci era răspunsul halucinant al CNADNR, care afirma cu nepăsare că, poate, la vara viitoare, prin 2017, dar nici atunci sigur, s-ar putea finaliza lucrările ... căci, de!, birocrația ... e greu de urnit, iar nepăsarea greu de înfrânt! În ultimii cinci ani am crezut că doar Victor Ponta și PSD ne sfidează, spunându-ne să mai avem o „țârușică de răbdare”, dar văd că și noul director al CNADNR ne tratează la fel. Dacă acum mai puțin de o lună declara de la fața locului că lucrările pot fi finalizate în cel mult 90 de zile și că pe centura Sucevei se va circula normal și în condiții de siguranță, aflăm acum că lucrurile nu mai stau deloc așa, și că nu s-au pregătit nici măcar licitațiile pentru o nouă atribuire a lucrărilor către alți constructori, dar apoi să înceapă treaba. Păi dacă doar atât a reușit domnul director Homor, înseamnă că vara anului 2017 este chiar un termen optimist pentru a termina o lucrare aproape 90% executată!”
Deputatul Ioan Balan anunță că se va adresa ministrului Transporturilor, domnului Dan Marian Costescu, și pe calea unei interpelări, dar va dori să-l privească și în ochi atunci când îl va întreba dacă îi pasă sau nu de români : „Nici nu mai știu câte întrebări, interpelări sau proteste publice am făcut față de atitudinea autorităților guvernamentale, care tratează Suceava și Bucovina ca pe regiuni de mâna a doua. Luni voi transmite o interpelare pe tema variantei ocolitoare a Municipiului Suceava și, cu prima ocazie când va veni la Parlament, îl voi întreba pe ministrul Dan Costescu de ce Bucovina și Suceava nu se află niciodată între prioritățile de la București. Înțeleg că noii miniștri au venit la guvernare după dezastrul lăsat de PSD! Înțeleg că nu se pot construi autostrăzi în 5-6 luni! Mai înțeleg că procedurile legale sunt anevoioase și necesită termene și respectarea strictă a legi. Ceea ce nu pot să înțeleg este de ce se continuă minciuna. De asemenea, nu voi înțelege de ce unele proiecte, aproape de finalizare, nu au prioritate în fața unora pentru care nici nu s-au făcut planurile tehnice. Nu voi înțelege nici de ce trebuie să se scurgă bani din buzunare cetățenilor, pentru incompetența unor decidenți și nici de ce lucrurile simple se complică întotdeauna la București, mai atunci când vine vorba despre Moldova și Bucovina. Poate reușește să mă lămurească totuși domnul ministru al Transporturilor, căci în tânărul director al CNADNR nu mai am nici un pic de încredere”, a mai adăugat deputatul PNL Ioan Balan.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 22 ianuarie 2022, 2:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro