Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Balan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Deputatul Ioan Balan solicită termene precise privind modernizarea drumului Roman-Siret (E85)

Deputatul Ioan Balan a adresat luni, 7 martie, o interpelare ministrului Transporturilor, domnului Dan Marian Costescu, cu privire la termenele de modernizare a unor tronsoane din drumul european E85:

„Cred că proiectele de infrastructură din Bucovina, pentru care am solicitat sprijinul tuturor guvernelor României din ultimii ani, nu au fost nici imposibil de realizat și nici prea costisitoare pentru bugetul de stat. Chiar dacă am solicitat imperativ, ani buni de zile, demararea unor lucrări de infrastructură de transport rutier care să lege Bucovina de București și astăzi, din Capitală și până la Suceava, se fac cel puțin opt ore pe cei 440 Km. Când am aflat că nici acum, după trei ani de bâlbâieli PSD-iste, nu avem încă finalizat un MasterPlan pentru transporturi, că încă se mai lucrează la nu știu ce avize de mediu sau încă se fac studii și analize, m-am adresat domnului Costescu, printr-o interpelare, sperând să obțin din partea domniei sale clarificări și termene precise privind demararea lucrărilor de modernizare a drumului european E85, în special pe segmentul Roman-Suceava-Siret. ”
Deputatul Ioan Balan așteaptă de la Guvern ca proiectele cuprinse în lista de priorități chiar să prindă contur cât mai repede, să se iasă din zona promisiunilor, iar șantierele să demareze chiar din anul 2016, pentru a evita să pierdem iarăși miliarde de euro din banii europeni: „Pentru a nu se înțelege greșit, nu aștept de la Guvernul Cioloș și de la domnul Costescu să facă într-un an ce n-au făcut Ponta și nenumărații săi miniștri de la Transporturi vreme de patru ani. Aștept, în schimb, un nou mod de guvernare, în care prioritățile să fie priorități, iar acest lucru să se vadă în deschiderea cât mai rapidă a șantierelor. De exemplu, sectorul de drum care leagă Romanul de Siret se află atât între prioritățile ministerului, dar și ale Comisiei Europene (fiind în categoria TEN-T Core). Așadar, bani există pentru tranformarea unui drum plin de gropi și extrem primejdios, pe care mor lunar oameni nevinovați, într-un drum expres modern, care va scurta timpul parcurs între București și Suceava. Știu că toată societatea românească așteaptă de la Guvern sute de Km de autostrăzi, însă, sunt lucrări de infrastructură, cum este drumul dintre Roman și Siret, care ar face minuni pentru economia locală a Bucovinei. Până când nu avem lucrări care să aducă Suceava mai aproape de București, nu vom putea spera că această regiune a țării să nu mai fie cea mai săracă zonă din România și din UE și regiunea care își împinge copiii să plece la muncă în străinătate, pentru că la ei acasă nu au niciun viitor. Am spus mereu că Bucovina e bogată nu doar prin resursele ei naturale, dar și prin oamenii de toată isprava, iar dacă ar primi un sprijin minimal de la Guvern, această parte a țării ar ieși singură din spirala sărăciei în numai câțiva ani!” a mai adăugat deputatul PNL Ioan Balan.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 24 ianuarie 2022, 21:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro