Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Balan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Bilanțul guvernării din ultimii patru ani trebuie făcut și la nivel local, nu numai la nivelul Guvernului

Deputatul PNL Ioan Balan solicită ca bilanțul guvernării PSD, mai ales al investițiilor publice realizate în ultimii patru ani, trebuie făcut nu doar la nivel guvernamental, ci și la nivel județean și la nivelul administrațiilor publice locale:

„Am văzut că există o presiune foarte mare asupra domnului Prim-ministru Dacian Cioloș ca să facă de urgență un bilanț onest asupra nerealizărilor din ultimii patru ani ai Guvernului Ponta. Sunt de acord și mă alătur celor care vor să demonstreze românilor că Guvernarea Ponta a fost un dezastru pentru modernizarea României, că astăzi se dărâmă autostrăzi, în loc să se construiască, că drumurile naționale sunt pline de capcane din cauza cărora se pierd vieți, că proiecte, demarate în urmă cu patru-cinci ani, zac și astăzi în rugină, că mii de școli funcționează fără autorizații sanitare, că zeci de spitale sunt surse de noi boli și nu de vindecare! Da! Românii trebuie să vadă negru pe alb ce a însemnat guvernarea PSD pentru ei: extrem de multă propagandă mincinoasă și nici un proiect pentru români, ci doar datorii mai mari și găuri în visteria statului. Cu toate acestea, cred că dacă vrem să fim onești până la capăt, ar trebui să facem nu doar bilanțul guvernării Ponta, ci și al celor care au condus destinele autorităților publice județene și locale. Și ei au avut în ultimii patru ani bani pe mână și ar trebui să vedem ce au realizat pentru comunitățile locale pe care le-au păstorit. Asta, cu atât mai mult cu cât, în ultimii patru ani, Guvernul Ponta a pompat pe furiș sute de milioane de lei către primăriile conduse de primari PSD, bani din care s-a ales praful și pulberea.”
Vicepreședintele PNL pentru regiunea Nord-Est, deputatul Ioan Balan, declară că foarte multe proiecte au depins de președinții de consilii județene și de primari, dar care au excelat prin nepăsare și incompetență: „De ce trebuie făcut un bilanț al administrațiilor locale acum, în 2015? Pentru că mai sunt doar câteva luni până când se vor desfășura alegerile locale din 2016 și știm cu toții cum îi apucă vitejia pe toți aleșii locali chiar în prag de alegeri! Nu cred că va fi cineva suprins să vadă la primăvară cum încep asfaltări pe timp de ploaie, văruirea în pripă a școlilor, plantări de panseluțe și mai știu eu ce alte lucrări trăznite, doar pentru ca primarii și șefii de la județ să scoată ochii alegătorilor că ar face sau ar fi făcut ceva, deși patru ani nu s-au ocupat decât de interesele proprii sau de partid! De aceea consider că până la sfârșitul acestui an, orice ales local responsabil să facă public bilanțul investițiilor publice demarate și finalizate în ultimii patru ani. Dacă acest lucru s-ar realiza, la Suceava ar fi mari surprize! S-ar vedea nu numai că nu s-a demarat nici un proiect util pentru cetățeni, dar, aleșii locali, în mare parte ai PSD, nu au fost în stare să finalizeze nici proiecte realizate în procente de până la 90% sau 95% în anul 2012.”, a mai adăugat deputatul PNL Ioan Balan.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 24 ianuarie 2022, 23:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro