Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Balan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Cioloș să aibă curajul să modifice radical bugetul lăsat de Ponta și să dea drumul la reforme și investiții

Deputatul sucevean Ioan Balan se detașează de cei care-i cer premierului Cioloș să trimită de urgență bugetul lui Ponta în Parlament, sub argumentul că l-a construit Ponta și e bun așa cum este:

„Domnul Prim-minstru Cioloș să aibă grijă și să nu cadă în capcanele întinse de PSD și să nu trimită Parlamentului bugetul pentru 2016 așa cum a fost construit de Ponta. Ar da satisfacție atât baronilor PSD, cât și fostului prim-ministru, care de când a plecat de la Palatul Victoria s-a transformat în postac-șef pe rețelele de socializare și nu știe cum să mai mintă despre marile realizări ale socialismului românesc. Așteptările de la domnul Cioloș și de la echipa domniei sale de specialiști sunt uriașe, mai ales în ceea ce privește utilizarea rațională a resurselor bugetare și în demararea investițiilor publice. Cel mai bine ar fi ca, înainte de finalizarea proiectului legii bugetului de stat, Guvernul să facă publice toate datele privind execuția bugetară pe ultimii ani sau măcar pe anul 2015. Românii trebuie să știe ce a făcut Ponta cu banii lor în ultimii ani, unde s-au dus banii din zecile de taxe cu care i-a sugrumat! Românii pot afla astfel de ce în România se dărâmă autostrăzi în loc să se construiască, de ce nu s-au mai făcut investiții publice de aproape patru ani, de ce unele comunități locale nu au bani nici pentru cheltuieli curente, iar altele plantează panseluțe de Crăciun.”
Deputatul Ioan Balan, declară că are încredere în Guvernul Cioloș și are speranța că Guvernul domniei sale poate demara reforme pe care partidele politice le-au tot amânat: „Recunosc faptul că domnia sa îmi inspiră mare încredere, însă mă abțin să fac aprecieri pentru că eu judec oamenii după fapte și nu după vorbele frumoase sau CV-uri. Mă bucur că domnia sa vorbește despre investiții și proiecte multianuale. Mă bucur că vorbește despre distribuirea banilor de la guvern doar pentru obiective de modernizare și pentru sprijinirea colectivităților locale aflate în dificultate. Solicitarea mea de a nu se grăbi cu bugetul vine tocmai în acest sens! Primele semne de schimbare vor trebui să vină chiar cu bugetul pentru anul 2016. Nu vă ascund că am și eu așteptările mele particulare de la acest Guvern. Nici nu mai știu de când am început să reclam necesitatea unor investiții în infrastructura de transporturi care să lege Bucovina de București. Nici nu știu câte apeluri nu am făcut în ultimii opt ani la stimularea investițiilor publice și private la noi în Moldova, unde șomajul este cel mai mare, unde oamenii din disperare că nu au unde să muncească au luat calea străinătății. Sunt printre cei care m-am zbătut ca școlile și spitalele bucovinene să simtă că am trecut la democrație și economie de piață. Nu-i va fi ușor domnului Cioloș, însă numai prin regândirea și reformarea bugetului pentru anul viitor poate da semnalul că lucrurile nu mai pot merge cum au mers în ultimii ani. Este primul test pe care domnia sa trebuie să-l treacă și cred că va reuși. ”, a mai adăugat deputatul PNL Ioan Balan.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 24 ianuarie 2022, 23:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro