Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Balan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Candidații PNL la alegerile locale să pregătească programele de guvernare locală

Vicepreședintele PNL pentru regiunea Nord-Est, deputatul Ioan Balan, consideră că fiecare candidat care va fi susținut de PNL în alegerile locale are obligația să prezinte în fața cetățenilor programe de guvernare locală europene, sustenabile, realizabile, cu proiecte utile pentru comunitate.

„Cetățenii așteaptă altceva de la noi, de la PNL! Așteaptă proiecte clare, fezabile, pentru care să existe bani, care să fie utile comunității! S-au săturat de minciuni, de promisiuni fără acoperire. S-a dus vremea în care candidatul promitea alegătorilor autostrăzi care să lege drumurile comunale și tramvaie între școală și primărie, culmea, în comune cu o mie de locuitori, în care toată lumea știa că bugetul respectivei primării nu ajunge nici pentru factura de curent! Știm cu toții că guvernarea la nivel local trebuie să devină mai onestă, mai transparentă, mai eficientă și mai importantă decât guvernarea de la nivel central, cu mai multe resurse financiare atrase la nivel local. De aceea mă aștept ca, în 2016, candidații noștri să fie altfel și să se detașeze prin profesionalism și prin programe locale serioase, sustenabile financiar, de contracandidații noștri, care au început deja să promită râuri de miere și munți de cozonaci. Au mai promis și în 2012 și toată lumea vede ce s-a ales din acele promisiuni. Nimic!”
Vicepreședintele PNL Ioan Balan arată că, după eșecul PSD cu legea neconstituțională a descentralizării, niciun membru al Guvernului Ponta nu mai scoate vreo șoaptă despre reforma din administrație: „Majoritatea primăriilor se zbat în sărăcie lucie și stau cu mâna întinsă la Guvern ca să plătească facturile curente! Școlarii intră în aceleași școli cu toaleta în spatele curții, fără apă curentă și cu zidurile pline de igrasie, unitățile sanitare sunt pericole publice, iar infrastructura locală este mai degradată decât în urmă cu patru ani. Puținii primari care au avut curajul să mai facă vreo investiție pentru comunitatea lor sunt îngropați în facturi pe care nu le pot onora sau sunt chemați în instanță pentru debite. Despre descentralizare financiară locală sau despre mai multă guvernare locală nu mai vorbește nimeni din actuala coaliție de guvernare! Toată lumea știe de ce nu mai au niciun interes să promoveze reforma din administrație – vor să aibă primarii încolonați pe la ușile ministerelor, dependenți de banii de la București.”
Ioan Balan are convingerea că modernizarea României începe de la nivel local, iar fondurile europene din exercițiul financiar 2014-2020 sunt cheia în realizarea investițiilor locale: „Știm cu toții că, la 31 decembrie 2015, pierdem aproape 8 miliarde de euro de la Uniunea Europeană, pentru că Guvernul Ponta nu a vrut să-i cheltuiască în interesul românilor. În același timp, sute de proiecte de modernizare locală s-au prăfuit pentru că nu au finanțare. Îi îndemn pe viitorii candidați ai PNL la funcția de primar sau de consilier județean să își construiască încă de pe acum strategii și proiecte finanțabile din bani gratuiți, europeni. Europa ne dă, dar nu ne bagă și în sân! S-a văzut și se vede cu ochiul liber ce eșec a avut la guvernare PSD în patru ani, atât la București, cât și la nivel local, și, o spun cu un gust amar, e păcat că românii au pierdut patru ani șansa de a mai construi ceva pentru comunitatea lor, pentru țara lor.”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 10 august 2022, 15:22
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro