Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ioan Balan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ioan Bălan (Grup PNL)
Lui Victor Ponta îi este frică de votul românilor, inclusiv de votul propriilor parlamentari

Vicepreședintele PNL pentru regiunea Nord-Est, deputatul de Suceava Ioan Balan, susține că prin atitudinea pe care o are, Victor Ponta arată că îi este frică de votul românilor, atât din străinătate cât și din țară, dar și al propriilor parlamentari, pe care i-a ținut în bănci la moțiunea de cenzură.

„Speriat că românii au înțeles că se ține de scaunul de prim-ministru doar în interes personal și pentru grupul său de apropiați, lui Victor Ponta îi este frică nu numai de votul românilor din străinătate, dar și de cel al românilor din țară și chiar al propriilor parlamentari”, a declarat Ioan Balan.
El a menționat că în aceste condiții nu este de mirare că Victor Ponta a participat la Baku, la deschiderea Jocurilor Olimpice Europene, în ciuda embargoului celorlalte țări membre UE, locul său fiind evident alături de Putin, Lukașenko, Aliev și Erdogan, care promoveaz㠄democrații originale”, cum face și premierul român. Ioan Balan a subliniat că disprețul față de democrație se vede în acțiunile lui Victor Ponta care refuză românilor dreptul la vot.
„Împiedicarea dreptului la vot poate fi catalogată ca o crimă împotriva democrației pentru că votul este esența democrației”, a spus vicepreședintele PNL.
El a reamintit că la alegerile din noiembrie 2014, candidatul Victor Ponta a împiedicat votul romanilor din diaspora, iar disprețul și ura PSD și al lui Victor Ponta pentru românii din diaspora sunt totale, fiind rezumate de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, în declarația de săptămâna trecută, și este însușită și de premierul Ponta care nu și-a cerut scuze românilor în numele partidului.
Ioan Balan consideră că disprețul lui Victor Ponta pentru românii plecați la muncă în străinătate se vede cu ochiul liber prin promisiunea cu „milionul de locuri de muncă bine plătite” care ar fi trebuit create în țară în peste trei ani de guvernare.
„Șomajul a crescut constant în primele cinci luni din 2015, iar numărul românilor care au plecat din țară crește de la o lună la alta. De la "vrem o țară ca afară" Ponta i-a împins pe români să-și dorească doar "afară"”, a spus vicepreședintele liberal care a explicat că premierul Victor Ponta știe că românii care pleacă acum la muncă în străinătate nu-i vor da niciodată votul.
El a mai arătat că pentru Victor Ponta românii din diaspora sunt buni doar când trimit bani familiilor lor din țară, fiind cel mai mare „investitor străin” din România. „Victor Ponta ar trebui să spună dacă s-a răzgândit sau le mai impune românilor care muncesc în străinătate să-i trimită cate 10 euro pe lună”, a mai declarat Bălan.
Vicepreședintele PNL a subliniat că Victor Ponta a dat țării cel mai slab guvern din ultimii 25 de ani, iar cu Victor Ponta prim-ministru, nici măcar românii din țară nu mai au dreptul de a alege pentru că el desconsideră inclusiv deciziilor instanțelor care-l obligă să organizeze alegeri parțiale.
„Concluzia este că lui Victor Ponta îi este frică de vot pentru că prin vot va fi îndepărtat de la conducerea guvernului. Îi este frică de votul românilor din țară, al românilor din străinătate și al propriilor parlamentari pe care i-a ținut în bănci la moțiunea de cenzură prin care se criticau chiar acțiunile Guvernului PSD de îngrădire a dreptului la vot”, a mai declarat Ioan Balan.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 10 august 2022, 13:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro