Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
sorin.muncaciu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Sorin-Titus Muncaciu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Sorin Titus Muncaciu (Grupul parlamentar AUR)

Marți, 15 martie 2022, cu ocazia Sesiunii extraordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg 14-15 martie a.c.), domnul deputat Sorin Titus Muncaciu a luat cuvântul la dezbaterea de urgență cu privire la Consecințele agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Domnul deputat Muncaciu a condamnat ferm și fără ambiguitate agresiunea premeditată a Federației Ruse împotriva Ucrainei și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația ucrainienilor care au fost forțați să își părăsească țara, dar și cu privire la minoritatea românească care trăiește aici.
Parlamentarul român a subliniat faptul că, de la începutul acestui război, România și Republica Moldova au primit peste 600.000 de refugiați ucraineni, majoritatea femei și copii, iar atitudinea românilor a fost empatică și au arătat compasiune față de refugiați, oferind tot ajutorul de care aveau nevoie. Totodată, domnia sa a adăugat faptul că Alianța pentru Unirea Românilor s-a implicat activ în furnizarea de ajutor umanitar Ucrainei.
La finalul intervenției sale, domnul deputat Muncaciu a reamintit faptul că Moscova întreține ilegal trupe în regiunea transnistreană și a precizat că agresiunea rusă reprezintă o amenințare atât pentru noi, cât și pentru milioane de români care locuiesc în Republica Moldova: „România are o responsabilitate istorică față de frații noștri, iar războiul din Ucraina ne determină să luăm în considerare posibilitatea reunirii României cu Republica Moldova. Rusia trebuie exclusă din cadrul Consiliului Europei”, a adăugat domnia sa.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 15 iulie 2024, 21:00
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro