Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
radu.molnar@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Radu-Iulian Molnar > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Radu Iulian Molnar (Grupul parlamentar al USR)

Am avut plăcerea de a mă întâlni, în calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Georgia, recent reconstituit pentru legislatura 2020 - 2024, cu Ambasadorul Georgiei în România, Excelența Sa, domnul Nikoloz Nikolozishvili.

A fost o ocazie deosebită, relația dintre statele noastre fiind una de prietenie și cooperare.
România a fost primul stat membru UE care a ratificat Acordul de Asociere UE-Georgia și a sprijinit liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii georgieni, fiind unul dintre principalii susținători ai integrării Georgiei în spațiul Euro-Atlantic.
În timpul pandemiei, România a fost unul dintre actorii care au sprijinit poporul georgian, oferind atât resurse financiare, cât si know-how, sau echipament profesional.
De cealaltă parte, Georgia reprezintă unul dintre principalii parteneri comerciali ai României din zona Caucazului de Sud, potențialul de creștere a comerțului bilateral este semnificativ, iar domeniile avute în vedere sunt turismul, agricultura, energia, transporturile și IT-ul.
De aceea, țările noastre lucrează la semnarea unui parteneriat strategic, care să ducă mai departe colaborarea noastră. În calitate de președinte al Grupului de prietenie din partea română voi susține acest demers.
România trebuie să fie un actor important pe scena internațională, iar acest deziderat se poate realiza doar prin crearea de relații bilaterale bazate pe încredere, profesionalism și ajutor reciproc. De aceea, îi mulțumesc Excelenței Sale, Ambasadorul Georgiei în România pentru deschiderea de care dă dovadă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 13 iulie 2024, 15:04
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro