Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.sorinmoldovan.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Sorin-Dan Moldovan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grupul parlamentar al PNL)
Invitație pentru a face Legea Educației o lege mai bună

În calitate de membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, am trimis marți, 16 octombrie, o scrisoare organizațiilor studențești din Cluj și studenților senatori ai Universității Babeș Bolyai. Sper ca prin acest demers să reușesc deschiderea unui canal de comunicare și colaborare cu studenții din universitățile județului Cluj.

Învățământul universitar este într-o cădere liberă. “Rătăcirile” din politicile educaționale au făcut ca valoarea diplomelor să scadă foarte mult pe piața muncii. Dacă în urmă cu 15 ani aveam mai mulți tineri interesați să-și continue studiile fie într-o școală de meserii, fie în mediul universitar, acum, pare că lucrurile s-au schimbat. Mulți nu mai văd diploma ca pe un colac de salvare, ci ca pe o cheltuială inutilă de timp și bani. Acest lucru trebuie să se schimbe cât mai repede, întrucât România este pe primul loc în Europa la deficitul de forță de muncă. 72% dintre companiile românești nu găsesc personal calificat pentru posturile scoase la concurs. România nu poate reține și nici nu mai poate atrage talente.
Pentru a ajunge la rezultatele dorite trebuie să avem un învățământ calitativ. România are nevoie de forță de muncă bine calificată. Doar așa putem crește productivitatea muncii și salariile fiecărui angajat în parte. Doar prin educație de calitate și calificări înalte vom putea îndrepta lucrurile în România.
Ministrul demisionar al Educației, domnul Valentin Popa, ne-a arătat cum se taxează performanța și se încurajează mediocritatea și amatorismul în sistemul universitar. Cum universități prestigioase, cu tradiție, au primit locuri mai puține, iar universități care s-au remarcat doar la nivelul conducerii, prin scrisoarea de susținere pe care au redactat-o în beneficiul domnului ministru, la momentul preluării mandatului, au primit locuri suplimentare.
Astfel, demersul meu vine ca o invitație pentru a face Legea Educației o lege mai bună.
Cei interesați de îmbunătățirea legislației sistemului educațional mă pot contacta la biroul parlamentar din Cluj-Napoca de pe Bulevardul Eroilor nr.2, etaj 1 sau prin e-mail la adresa sorin.moldovan@cdep.ro.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 25 iunie 2024, 19:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro