Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.sorinmoldovan.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Sorin-Dan Moldovan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grup PNL)
Sportul românesc. Punct și de la capăt

A sosit momentul să vorbim despre sportul românesc la timpul PREZENT. Dacă în trecut sportul a reprezentat un motiv aproape constant de mândrie și unitate națională, ÎN PREZENT, sportul este pe cale să devină o zonă a jocurilor de tip politic, o sursă de bani făcuți ușor, o formă fără fond.

De ce a început sportul să semene cu jocul politic? Este simplu. Pentru că aproape cu fiecare ocazie cu care au loc alegeri în forurile de conducere ale federațiilor se ajunge la scandaluri cu acuze de fraudă și de manipulare a voturilor. Asta înseamnă neîncredere, iar neîncrederea îndepărtează oamenii de sport. Ceea ce este rău. De ce sportul românesc se prezintă ca o sursă de bani care se fac ușor? Simplu. De exemplu numeroasele dosare penale având ca obiect evaziunea fiscală și spălarea banilor, prin diverse inginerii financiare care implică unele cluburi sportive.
De ce sportul românesc este pe cale să ajungă o formă fără fond? Simplu. Deoarece cadrul legal actual încurajează luptele pentru putere și jocurile de culise, în loc să-i favorizeze pe cei care chiar depun efort și aduc medalii și mândrie în țară. Au drept de vot și cei care conduc cluburi care fac performanță în competițiile internaționale, dar și cei care conduc așa-numitele cluburi fantomă, înființate și afiliate strict pentru ca unele persoane sau grupuri de interese să aibă un cuvânt de spus când sunt alegeri în federații.
Concluzionând, cred că sportul românesc are nevoie de o nouă legislație. O legislație clară, precisă, dar în același timp flexibilă și care să fie orientată spre sportiv, și nu să îl încurce.
Avem nevoie URGENT de o lege care să taie răul de la rădăcină și să instituie premisele revenirii sportului în aria de interes a individului, dar și premisele readucerii României pe locurile fruntașe din competițiile internaționale.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 25 iunie 2024, 17:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro