Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
2016-2020 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
www.sorinmoldovan.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2016-2020 > Chamber of Deputies > Sorin-Dan Moldovan > Press releases Versiunea pentru printare

Sorin-Dan MOLDOVAN
Press releases

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grupul parlamentar al PNL)
Summit-ul Joacă pentru Viață

Joi, 26 septembrie, am participat la evenimentul organizat de către Institutul ASPEN România, Summit-ul Joacă pentru Viață, care își propune generarea de sprijin pentru adoptarea unui Plan Național pentru Activitate Fizică. În calitate de membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, cunosc importanța educației și a sportului în dezvoltarea copiilor.

26 septembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grupul parlamentar al PNL)
Consumul de droguri în rândul tinerilor: cauze, efecte și soluții

Ca urmare a conferinței de presă susținută în data de 16 septembrie de către directorul executiv al Centrului Internațional Antidrog (CIADO), domnul Gigel Lazăr, legat de tendința de creștere a consumului de droguri în rândul tinerilor, le-am propus colegilor mei din Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților organizarea unui eveniment cu tema “Consumul de droguri în rândul tinerilor: cauze, efecte și soluții”, unde să invităm toți factorii implicați și interesați de acest subiect care din păcate ia ambloare în rândul tinerilor din România.

24 septembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Sorin-Dan Moldovan (Grupul parlamentar al PNL)
Inițiativă legislativă privind trotinetele electrice

Reglementarea trotinetelor electrice este necesară pentru a evita amenzile!!

26 iunie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grupul parlamentar al PNL)
Domnule Dragnea, nu banii trebuie să îi luați de la Cluj!

Liviu Dragnea: “Sunt municipii care nu mai au nevoie de aceste creșteri, de ex la Brașov, la Cluj”. Președintele PSD, conducătorul Guvernului și al majorității parlamentare, împarte bugetul statului după cum îi poftește inima. “Cel mai mare buget” întârzie să fie adoptat, însă tridentul Dragnea – Vâlcov - Teodorovici reprezintă o adevărată “troika” pentru români și în special pentru clujeni.

8 februarie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grupul parlamentar al PNL)
Invitație pentru a face Legea Educației o lege mai bună

În calitate de membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, am trimis marți, 16 octombrie, o scrisoare organizațiilor studențești din Cluj și studenților senatori ai Universității Babeș Bolyai. Sper ca prin acest demers să reușesc deschiderea unui canal de comunicare și colaborare cu studenții din universitățile județului Cluj.

17 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grupul parlamentar al PNL)
Incompetență sau rea-credință? Start-up Nation, dar nu și pentru Cluj!

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat, luni, proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea programului Start-Up Nation, în vederea demarării ediției din acest an.

2 octombrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grupul parlamentar al PNL)
9 mai – Ziua Europei!

Lideri vizionari au inspirat crearea Uniunii Europene în care trăim astăzi. Konrad Adenauer și Robert Schuman sau Winston Churchill au avut puterea să nu se uite în spate la trecutul ce îi separă, căci ei au ales să privească spre viitorul ce îi unea. Părinții fondatori au fost un grup de oameni cu același ideal: o Europă unită, pașnică și prosperă.

9 mai 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grup PNL)
Am solicitat audierea domnului Valentin POPA, ministrul educației naționale

Având în vedere decizia ministrului Educației Naționale, Valentin Popa, de a reduce numărul de locuri bugetate pentru programele de licență, masterat și doctorat pentru un număr de opt universități, am depus astăzi o adresă către președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport prin care solicit audierea domnului ministru pe acest subiect.

16 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grupul parlamentar al PNL)
PSD singurul vinovat pentru eșecul organizatoric al Campionatului European de Fotbal EURO 2020!

În luna septembrie a anului 2014, Bucureștiul a primit cu onoare dreptul de a găzdui patru meciuri la turneul final european EURO 2020.

11 aprilie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grup PNL)
Solicit demisia de onoare a președintelui Comisiei de învățământ a Camerei Deputaților pentru dublul limbaj

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Camerei Deputaților, joi, 29.03.2018, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă, se arăta foarte îngrijorată de importanța evaluării psihologice periodice a cadrelor didactice, dar și de problema consilierii psihologice a elevilor.

30 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grup PNL)
Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 38/2017 privind modificarea și completarea Legii Educației fizice și sportului nr. 69/2000

Astăzi s-a supus dezbaterii în cadrul Camerei Deputaților, proiectul de lege pentru adoptarea ordonanței de urgență a Guvernului nr. 38/2017 privind modificarea și completarea Legii Educației fizice și sportului nr. 69/2000. Prin acest proiect de lege se dorește să se deblocheze raporturile juridice dintre sportivii de performanță, structurile sportive și administrațiile publice locale. De precizat este faptul că în cadrul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a fost creată o subcomisie care să se ocupe în mod special de acest proiect de lege.

13 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnii deputați Florin Stamatian, Adrian Oros și Sorin Moldovan (Grup PNL)

PNL Cluj le solicită parlamentarilor PSD-ALDE Cluj să nu mai saboteze dezvoltarea județului, iar la dezbaterile și la votul amendamentelor la Legea bugetului de stat pe anul 2018 să susțină proiectele majore de investiții!

12 decembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin Moldovan (Grup PNL)

Mișcarea sportivă din România este un fenomen de tradiție. Caracteristicile acesteia s-au conturat în timp, ca urmare a succesiunii realităților sociale: diversitate, capacitate de adaptare, inventivitate, originalitate și oportunism, dar și o anumită rigoare dezvoltată în timp din necesitate.

19 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin Moldovan (Grup PNL)
Programul "Prima Chirie", sursă de discriminare

Prin intermediul unei declarații politice pe care am susținut-o în plenul Camerei Deputaților, marți, 11 aprilie 2017, am adresat un apel colegilor parlamentari din toate partidele, dar și Guvernului, prin care am semnalat o situație discriminatorie pe care o creează Programul ”Prima Chirie”.

11 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dorin Moldovan (Grup PNL)
Ministerul de Interne, ministerul care-și ignoră cetățenii

Zilnic, mii de persoane se îngrămădesc la cozile formate la Serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Această situație nu este necunoscută nici autorităților, și nici publicului larg. Și deși situația a devenit un fapt notoriu, măsurile administrative pentru remedierea acesteia întârzie să apară.

28 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grup PNL)
Sportul românesc. Punct și de la capăt

A sosit momentul să vorbim despre sportul românesc la timpul PREZENT. Dacă în trecut sportul a reprezentat un motiv aproape constant de mândrie și unitate națională, ÎN PREZENT, sportul este pe cale să devină o zonă a jocurilor de tip politic, o sursă de bani făcuți ușor, o formă fără fond.

21 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin Moldovan (Grup PNL)
PSD continuă limbajul dublu- una zice, alta face!

Când este vorba de a scăpa de brațul legii, PSD-ul dovedește o capacitate de acțiune ieșită din comun. Când este vorba de a promite dublarea salariilor, doamna ministru Vasilescu jubilează pe ecranele TV.

7 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL
PSD stopează dezvoltarea infrastructurii județului Cluj și a întregii Transilvanii! Deviza PSD: Sfidare până la capăt!

Ieri, în cadrul ședinței de plen comun al Camerei Deputaților și a Senatului, s-a adoptat bugetul Ministerului Transporturilor în forma propusă de Guvern.

7 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin-Dan Moldovan (Grup PNL)
PSD Cluj să se poziționeze clar pe tema modificărilor la Codul Penal!

În ultimele două zile s-a conturat clar agenda reală a PSD-ului: să îngroape definitiv și irevocabil justiția și să își cumpere indulgența păcălind oamenii cu măriri de salarii și tăieri de taxe. Maniera de lucru a fost una ascunsă și mișelească, iar principalul obiectiv este salvarea liderului suprem, Liviu Dragnea. Niciodată cetățenii acestei țări nu au fost umiliți mai grav, motiv pentru care românii, și cu atât mai mult clujenii, nu vor accepta îngroparea muncii Direcției Naționale Anticorupție.

2 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Sorin-Dan Moldovan (Grup PNL)

Am trimis vineri, 20 ianuarie, Ministrului Cercetării și Inovării, domnul Șerban-Constantin Valeca, o întrebare parlamentară referitoare la stadiul proiectului de cercetare privind studierea și crearea unor alimente necesare copiilor cu diabet sau alte suferințe, aflat în derulare la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

20 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin-Dan Moldovan (Grup PNL)
PNL spune STOP politizării școlilor

PNL consideră că funcțiile de director și director adjunct din învățământ nu trebuie să mai stea în pixul ministrului Educației sau la cheremul vreunui inspector școlar.

16 ianuarie 2017 detalii
 

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania tuesday, 23 july 2024, 14:27
Telephone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro