Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Remus-Gabriel Mihalcea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Direcția pentru Relații cu Organizațiile Internaționale și Uniunea Europeană
Privind participarea unei delegații a Grupului Român al Uniunii Interparlamentare (GRUI) la ediția din 2022 a Forumului public al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) și la reuniunea parlamentară din marja Forumului (Geneva, Elveția, 27-29 septembrie 2022)

Domnii deputați Iulian-Alexandru Badea, membru al Comisiei pentru politică externă, și Remus-Gabriel Mihalcea, membru al Comisiei pentru sănătate și familie, vor participa, în perioada 27-29 septembrie 2022, la Geneva, la ediția din 2022 a Forumului public al Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

Evenimentul va reuni peste 1500 de participanți, oficiali guvernamentali, parlamentari, reprezentanți ai sectorului privat, ai organizațiilor neguvernamentale și ai mediului academic, pentru a aborda aspectele majore cu care se confruntă în prezent comerțul mondial.
Tema generală de dezbatere a Forumului este „Spre o redresare incluzivă și sustenabilă: ambiția de acționa”. Totodată, vor fi abordate următoarele subiecte: „Folosirea tehnologiei pentru o redresare incluzivă”; „Realizarea unei agende comerciale pentru un viitor durabil”; „Configurarea viitorului comerțului”.
În marja Forumului, Uniunea Interparlamentară (UIP) și Parlamentul European vor organiza Reuniunea parlamentară cu tema „Securitatea alimentară: factor cheie pentru un sistem comercial mai rezilient, mai sustenabil și mai incluziv”.
Cu această ocazie, parlamentarii vor dialoga cu înalți oficiali și negociatori ai OMC, pentru a aborda principalele provocări din domeniul securității alimentare. Totodată, se va pune accentul pe măsurile ce pot fi luate, în special la nivel parlamentar, pentru facilitarea rolului esențial al comerțului în asigurarea hranei pentru cei care au nevoie, cu luarea în considerare, în același timp, a necesității satisfacerii cerințelor de aprovizionare pe piețele interne.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 13 iunie 2024, 19:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro