Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (sen.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Laura-Mihaela Moagher > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Laura-Mihaela Fulgeanu-Moagher (Grupul parlamentar al PSD)
26 OCTOMBRIE-ZIUA NAȚIONALĂ A REPUBLICII AUSTRIA

Unul dintre cei mai importanți parteneri economici ai țării noastre, Austria, își sărbătorește, la data de 26 octombrie, Ziua națională.

Ca membră a Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Austria și în contextul relațiilor economice, sociale și politice excelente dintre cele două state, cu ocazia Zilei naționale a Republicii Austria, doresc să adresez poporului austriac cele mai călduroase felicitări și urări de sănătate, bunăstare, prosperitate și succes, alături de tradiționalul LA MULȚI ANI!
Relațiile bilaterale româno-austriece au fost și sunt bazate pe cooperare europeană și schimburi economice substanțiale, între țara noastră și Austria derulându-se unul dintre cele mai importante proiecte comune în domeniul afacerilor europene și anume Strategia UE pentru Regiunea Dunării, pe care România și Austria l-au inițiat în 2008 printr-o scrisoare comună a celor doi șefi de guvern, adresată președintelui Comisiei Europene. Proiectul este unul de anvergură, având ca obiectiv dezvoltarea economică și socială a regiunii dunărene, prin implementarea de proiecte de interconectare, protejarea mediului, transporturi, administrație, cultură și turism. Politica europeană de colaborare economică a țării noastre trebuie îndreptată către încheierea unor parteneriate economice și politice foarte solide, avându-se în vedere în primul rând promovarea valorilor și intereselor țării noastre. Totodată, trebuie să avem în vedere dezvoltarea economică și socială favorabilă incluziunii, să punem accent pe intensificarea cooperării cu statele partenere din Uniunea Europeană. În acest sens, Austria este o oportunitate pentru dezvoltarea economică a țării noastre prin încheierea de parteneriate avantajoase.
Austria este unul dintre principalii parteneri economici ai României, situându-se ȋn ultimii ani pe locul II în clasamentul investitorilor străini, după capitalul investit, și printre principalii colaboratori comerciali.
Este important pentru România să aibă astfel de parteneri economici de încredere, astfel încât relațiile bilaterale să aducă beneficii majore pentru ambele state. Relațiile bazate pe încredere, sprijin și întrajutorare duc la o consolidare a cooperarii statale și la o dezvoltare economică și comercială reciprocă.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 7 februarie 2023, 20:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro