Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu-Cristian Iane > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Grupul parlamentar al PNL
Reprezentanții Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării: Am primit asigurări ferme că, de la 1 ianuarie 2014, toate restricțiile pe piața muncii din Marea Britanie vor fi ridicate pentru cetățenii români.

Deputații Mircea Dolha, Ovidiu Iane și Aurelian Mihai au susținut astăzi o conferință de presă pe tema discuțiilor avute cu parlamentari englezi în cadrul unei vizite oficiale efectuate la Londra în perioada 1-5 iunie.

"Am avut întâlniri cu reprezentanții românilor care locuiesc în Marea Britanie, cu tineri studenți, dar și cu presa românească de la Londra. Am constatat că, în Marea Britanie, comunitatea românilor este bine închegată și cuprinde și foarte mulți specialiști în diverse domenii, care contribuie consistent la bugetul țării gazdă. Toți românii cu care ne-am întâlnit au apreciat că preocuparea noastră pentru conaționalii care trăiesc în Marea Britanie se concretizează și în dialogul parlamentar și politic dintre cele două țări, dialog pe care și-l doresc să fie cât mai eficient și mai rapid în conturarea unor rezultate concrete pentru ei", a declarat deputatul liberal Mircea Dolha.
Delegația formată din mebri ai Comisiei parlamentare pentru românii din afara țării a avut discuții cu parlamentarii britanici pe tema ridicării restricțiilor pe piața muncii britanice pentru cetățenii români. "Am primit asigurări ferme că de la 1 ianuarie anul viitor, românii vor avea toate drepturile pentru a lucra acolo cu acte. Chiar președintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor, dl Keith Vaz, a dat asigurări că sprijină deschiderea pieței britanice a muncii pentru români, începând cu 1 ianuarie 2014", a declarat Mircea Dolha în cadrul conferinței de presă.
La rândul său, deputatul PSD Ovidiu Iane a ținut să precizeze că vizita delegaților Comisiei pentru românii din afara granițelor țării nu a făcut decât să dubleze dialogul permanent pe care Ministerul Afacerilor Externe îl are cu reprezentanții celor două Camere ale Parlamentului Marii Britanii și cu toate organizațiile și instituțiile implicate în liberalizarea pieței de muncă pentru cetățenii români și bulgari.
În perioada 1-5 iunie 2013, o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților - alcătuită din deputații Ovidiu Iane, Aurelian Mihai și Mircea Dolha (vicepreședintele comisiei și conducătorul delegației) - a efectuat o vizită oficială în Marea Britanie, în perioada 1-5 iunie. În acest fel, s-a răspuns invitației pe care domnii Keith Vaz (președintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor) și John Bercow (Președintele Camerei Comunelor) au adresat-o în cadrul vizitelor pe care aceștia le-au efectuat-o la București, la sfârșitul lunii mai. dialogului parlamentar dintre România și Marea Britanie
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 23 mai 2024, 22:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro