Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu-Cristian Iane > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În ultima zi a delegației la Londra, deputatul PNL Mircea Dolha a participat un dejun de lucru pe care Lord (John Quentin) Davies of Stamford, președintele Grupului de prietenie cu România din Camera Lorzilor, l-a oferit parlamentarului liberal și ambasadorului extraordinar și plenipotențiar în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Excelența Sa Dr. Ion Jinga. Dejunul a avut loc la restaurantul Camerei Lorzilor, iar după ce s-au abordat aspecte legate de situația politică, socială și economică din România, Lord Davies of Stamford l-a anunțat pe Mircea Dolha că i s-a rezervat o lojă pentru a asista la ședința comună a Camerei Lorzilor și a Camerei Comunelor. Deputatul liberal a beneficiat și de 15 minute pentru a vorbi în deschiderea întâlnirii cu membrii Grupului de prietenie cu România, desfășurată într- o a sală de protocol din Parlamentul Marii Britanii.
"Am mulțumit pentru generozitate, apreciind faptul că mi s-a acordat mai mult timp chiar decât se alocă unui parlamentar din Camera Deputaților. Regulile în Parlamentul britanic sunt foarte stricte: nu se fac poze, telefoanele sunt închise, iar participarea altor persoane decât membrii legislativului e restrictivă. În Camera Lorzilor, am asistat la o sesiune de întrebări și interpelări adresate miniștrilor, dar și la aprinsele dezbateri pe seama legii privind aprobarea căsătoriilor între persoanele de același sex. În final, proiectul a fost adoptat cu 321 voturi pentru și 148 împotrivă. A fost o experiență utilă, ținând cont că, împreună cu colegul liberal Grigore Crăciunescu, am depus un amendament la noua Constituție, prin care am definit familia ca fiind o legătură liber consimțită între un bărbat și o femeie", a spus deputatul PNL.
În discursul său de la întîlnirea cu grupul de prietenie, liberalul Mircea Dolha a subliniat hărnicia, pregătirea, creativitatea românilor, calități care fac ca venirea lor în insulă să aducă un plus de valoare Regatului Unit și economiei sale. Deputatul a accentuat că nu e firesc ca, din motive cel mai adesea politice, un popor să fie stigmatizat în mass-media pentru faptele reprobabile ale câtorva conaționali. În discursul său, Mircea Dolha a militat fervent pentru deschiderea pieței muncii pentru cetățenii români.
"Apreciez foarte mult regula britanică veche de sute de ani, prin care cineva e acceptat într-un club după riguroase verificări. Dar, după ce e acceptat, are aceleași drepturi precum toți ceilalți membri ai clubului. România a intrat ca membru în marile cluburi NATO și UE și dorește ca regula britanică de aur, de care am amintit, să fie la fel de consecvent respectată. Românii sunt cetățeni europeni cu drepturi depline, inclusiv la liberă circulație, la alegerea locului unde vor să muncească sau să se stabilească. Vă asigur că după 1 ianuarie 2014 nu vor veni milioane de români pe piața britanică a muncii, așa cum speculează unii politicieni. Vă mai asigur că marea majoritate a acestora vor reveni în România după 5-6 ani, perioadă în care măsurile guvernului român vor conduce la creșterea semnificativă a economiei și a veniturilor din țara mea", a dat asigurări Mircea Dolha.
Deputatul liberal Mircea Dolha, în calitatea sa de vicepreședintele al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților a adresat invitația ca o delegație a Parlamentului britanic să viziteze România în toamna acestui an.
Delegația parlamentarilor români a revenit ieri, 5 iunie, la București.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 26 mai 2024, 9:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro